ШПІЛЕВСЬКИЙ: «Якщо вимагати від Мілевського пресинг, то будуть конфлікти»

Наставник «Кайрата» згадав конфлікт з Артемом Мілевським

Тиждень тому Олексій Шпілевський привів «Кайрат» до титулу чемпіонів Казахстану.

Українським любителям футболу він більше запам'ятався тим, що в 2018 році вигнав з «Динамо» Брест Артема Мілевського. Незабаром після цього сам Шпілевський був звільнений, а Мілевський повернувся.

Тепер же Шпілевський згадав конфлікт з українським форвардом:

«Президент «Динамо» був фанатом Валерія Лобановського, хотів бачити у своїй команді той футбол. А я чітко розумів, що з наявним набором вікових футболістів ми не зможемо отримати таку гру. Треба оновлювати склад. Людині, яка не надто глибоко занурена в футбол, це непросто зрозуміти.

Він пам'ятає Артема Мілевського талановитим 18-19-річним хлопцем, а в Бресті йому вже було 34-35. Якщо я від ветерана починаю вимагати пресинг, то зрозуміло, що будуть конфлікти. Менталітет зрілих футболістів поміняти дуже складно, у них склалися свої погляди, перебудувати їх на сучасний лад проблематично.

І це стосувалося не тільки тактики, а й дисципліни, правильної підготовки до тренувань. Переконати ряд футболістів виявилося складно, тому вирішили, що краще розлучитися.

Вважаю, в команді я робив все правильно. Знав, що буде тиск преси, люди не зрозуміють мого ставлення до лідерів. Але якби я цього не зробив, дав слабину, то втратив би повагу в колективі. І молоді футболісти зрозуміли б, що тренер тут - ніхто.

Лідери повинні бути прикладом як на полі, так і за його межами. В «Кайраті» працюю із зіркою рівня вище, ніж Мілевський, Вагнер Лав виступав за збірну Бразилії. Людина в 36 років професійно ставиться до свого організму, викладається на тренуваннях і в матчах, уважно слухає тренера».

Олег Дідух Джерело: Спорт-Експрес
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 14:32 0

У ній присутні імена 30 футболістів

Коментарі