Ярослав Амосов – Логан Сторлі. Прогноз і анонс на бій

Спів-головний поєдинок турніру Bellator 252

У п'ятницю вночі за центральноєвропейським часом в Анкасвіллі (штат Коннектикут, США) на «Mohegan Sun Arena» пройде турнір Bellator 252.

У заголовку карду чемпіон Bellator в напівлегкій вазі Патрісіо Фрейре битиметься з Педро Карвальо в рамках чвертьфіналу Гран-прі промоушену в цій категорії, а в ко-мейн івенті фанати побачать протистояння в напівсередній вазі між представником України Ярославом Амосовим і американцем Логаном Сторлі. І дуже можливо, що цей бій стане найбільш захоплюючим на турнірі, враховуючи непереможений статус Амосова і Сторлі та їхню неймовірну здатність завершувати свої бої достроково.

Передматчеві розклади

У Амосова найдовша активна переможна серія в ММА після того, як Хабіб Нурмагомедов пішов у відставку. Рекорд українця становить 24-0 з 9 перемогами нокаутом і 10 сабмішном. У Bellator на рахунку «Динамо» 5 перемог, він перемагав у американському промоушенї таких бійців, як Ерік Сільва, Джеральд Харріс, Девіл Ріккелс і Ед Рут, повільно, але впевнено створюючи собі репутацію одного з кращих напівсередньоваговиків організації. Свій останній бій Ярослав провів у серпні на Bellator 244, здолавши Марка Леммінгера зупинкою лікарем після першого раунду - технічний нокаут.

Bellator 252: Ярослав Амосов - Логан Сторлі. Анонс турніру і файткард

У Сторлі рекорд 11-0, який включає шість перемог в Bellator. За час своєї поки що ідеальної кампанії в Bellator він пройшовся по Кеміелю Хейлі, Метту Секорі, Хоакину Баклі, Ей Джею Меттьюзу, Іону Паску та І Джею Бруксу. З останнім Сторлі бився в листопаді 2019 року, перемігши ТКО після капітуляції суперника перед другим раундом через травму руки. З тих пір Логан не виходив у клітку, в липні на Bellator 242 він повинен був побитися зі згаданим Леммінгером, але змушений був зійти з дистанції, травмувавши спину.

Прогноз на бій першої українки в UFC, амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«Битва непереможених у напівсередній вазі: Ярослав Амосов - Логан Сторлі. Непростий опонент для українця. Логан Сторлі - профільний борець, який почав займатися боротьбою зі шкільної лави. У профі ММА провів успішно 11 боїв, з яких 8 виграв нокаутом. У Ярослава за плечима великий бійцівський досвід, що робить його головним претендентом на перемогу в цьому бою, крім того, у нього одна з кращих технік боротьби в напівсередній вазі Bellator. Українець уже зустрічався в боях з американськими борцями і з легкістю проходив їх. Бійцівська техніка ММА Ярослава зростає від бою до бою.

Мій прогноз: українець буде домінувати в партері на протязі всього бою і закінчить бій достроково».

Сильні сторони

Амосова часто називають «українським Хабібом» за схожу манеру стримувати суперників на землі. Амосов, маючи відмінне самбістське минуле, створює безжалісний пресинг на своїх опонентів у партері, і при цьому він славиться бездоганним таймінгом під час проведення своїх тейкдаунів.

Амосов демонструє свою здатність фінішувати супротивників як у стійці, так і в партері. Він любить наносити швидкі і точні джеби і кроси, перш ніж спробувати пройти в ноги. Також він може закидувати суперників комбінацією з чотирьох-п'яти ударів, що дозволяє йому скоротити дистанцію і убезпечити тейкдаун. Іноді українець викидає силові лоу- або міддлкіки. На землі Ярослав продовжує завдавати суперникам шкоди ударами з верхньої позиції, будучи при цьому небезпечним своїми сабмішнами.

Сторлі до приходу в ММА був відмінним борцем загальноамериканського рівня. Він може похвалитися 8 фінішами, причому всі вони здобуті КО/ТКО. Тільки три його бої пройшли всю дистанцію і більшою мірою через те, що його противники просто виживали. Сторлі є потужним напівсередньоваговиком, який володіє одним з найнебезпечніших ударів ліктем в усьому дивізіоні і невпинно переслідує спроби тейкдауну, поки не повалить на канвас свого суперника і не поб'є його, доки той не зламається. За рахунок величезної переваги в боротьбі перевід суперника в партер для Сторлі - це питання часу.

Прогноз на бій

Багато в чому результат бою буде залежати від того, чи зможе Сторлі повалити Амосова на землю і утримувати його там. За американцем безперечна перевага в силі і ударній потужності, в той час, як Амосов є більш різноманітним і креативним ударником.

Сторлі необхідно прагнути скорочувати дистанцію, програючи 5 см у зрості і 9 см у розмаху рук, щоб вийти на позицію для тейкдауну. Амосову слід триматися подалі від нього за рахунок довгих ударів. Вважаємо, що українець все ж буде повалений раз-два за бій, але завдяки своєму видатному досвіду в самбо він зуміє вистояти в партері і за рахунок своїх переваг у стійці в результаті його рука буде піднята рефері по закінченню трьох раундів. Хоча очікуємо, що це буде дуже конкурентний бій.

Перемога Амосова за очками

Сергій Лебедєв Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

MMA | 06 жовтня 2024, 08:27 1

Неймовірно сильний виступ від чемпіона