Олександрія змогла продавити оборонні редути Львова

Перша суха гра для господарів у нинішньому сезоні

В рамках 9-го туру чемпіонату України «Олександрія» приймала ПФК «Львів». У минулому турі львів'яни здобули першу перемогу, сенсаційно обігравши «Ворсклу», і відразу покинули останнє місце турнірної таблиці. Команда Володимира Шарана поки виглядає вкрай нестабільно, і поточні позиції «жовто-чорних», безперечно, не можуть влаштовувати керівництво «містян».

Матч почався з активних дій господарів поля, які явно мали намір не зволікати з визначенням переможця протистояння. Львів'яни великі сили сконцентрували біля своєї штрафної і про контрнаступ не думали. Головним завданням «синьо-золотих» було стримати стартовий натиск суперників, і це у гостей зробити вийшло. У володінь героя минулого туру Ореста Костика була постійна напруга, але до реальних загроз воротам справа не доходила.

Створювати моменти олександрійці почали після закінчення першої двадцятихвилинки. Вантух ударом з-за меж штрафного майданчика не пробив Костика, а потім голкіпер зреагував на удар головою Сітала. При цьому м'яч відскочив до Банади, який з меж воротарського запустив футбольний снаряд вище порожніх воріт. Героєм епізоду став Костик і після прострілу Лучкевича з кута штрафного майданчика. М'яч летів у напрямку набігаючого Сітала, але саме дотик голкіпера завадив форварду «Олександрії» претендувати на взяття воріт.

В атаці до перерви львів'яни так нічим і не запам'яталися. Але така обставина навряд чи їх засмутила: в першому таймі гості зуміли зберегти свої ворота в недоторканності і відбитися від агресивних атак «Олександрії».

У другому таймі малюнок гри не змінився. Олександрійці атакували, львів'яни оборонялися. Причому робили це гості досить успішно, адже загострити ситуацію у підопічних Шарана не виходило. «Жовто-чорні» намагалися додати в русі, але це плодів господарям поля не приносило. І все ж, оборона гостей здригнулася, причому неприємності спіткали львів'ян на рівному місці. Після навісу з кутового м'яч зрикошетив у високо виставлену руку Клименчука, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Третьяков з «точки» пробив точно під ліву штангу.

Надалі олександрійці знизили темп, почавши грати по результату. У гостей і раніше нічого не виходило при побудові атакуючої гри, але ж рахунок вже зобов'язував їх більш цілеспрямовано йти в наступ. До фінального свистка гості так і не змогли створити проблеми обороні суперників, і «Олександрія» здобула мінімальну перемогу. При цьому «містяни» вперше в сезоні зуміли не пропустити.

Після перерви в чемпіонаті, пов'язаної з іграми національних збірних, на команду Шарана чекає непросте випробування матчем проти «Шахтаря», а «Львів» в гостьовому поєдинку буде протистояти «Десні».

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Олександрія» - «Львів» - 1:0

Третьяков (70, з пенальті).

Безбородько (48), Гречишкін (89) - Казлаускас (4), Сабіно (62).

«Олександрія»: Паньків, Бабогло, Ковалець (Шастал, 83), Безбородько (Грицук, 57), Третьяков (Задерака, 90), Лучкевич, Сітало, Гречишкін, Банада, Вантух, Бондаренко.

Запас: Білик, Стецков, Мишенко, Довгий, Дубра, Устименко.

«Львів»: Орест, Клименчук (Кравчук, 70), Міхобі, Махмутович, Якимець, Сабіно, Айнсалу (Феліпе, 85), Чір'як (Ернест, 70), Шина, Казлаускас (Кошман, 80), Нич.

Запас: Пеньков, Кравчук, Кошман, Антві, Челіче, Малашевський, Романчук.

Арбітр: Юрій Іванов (Київ).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 07 травня 2024, 01:53 0

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі