Звернення Президента УЄФА: давайте не карати за випадкову гру рукою!

Правила гри рукою були змінені в березні 2019 року на засіданні IFAB

Президент УЄФА Александр Чеферін запропонував змінити правила футболу, що стосуються гри рукою. Він відправив звернення до президента ФІФА Джанні Інфантіно, в якому написав:

«Спроба чітко описати, яке поводження з м'ячем є порушенням, привела до багатьох несправедливих рішень, зустрінутих футбольною громадськістю з розчаруванням. Дух гри повинен зберігатися весь час, тому я вважаю, що повернення до попереднього формулювання, можливо, переглянутого і доповненого правилом, яке не дозволяє забивати голи будь-якою частиною руки, слід взяти до уваги.

Нерідко трапляється так, що м'яч випадково потрапляє в руки гравцям. Таких ситуацій неможливо уникнути, і вони не повинні каратися. Це дозволить уникнути постійного розбиття гри на фрагменти, а небезпечні ситуації зможуть вирішувати результат матчів.

Якщо первісний зміст цієї поправки полягав в тому, щоб уникнути голу рукою, то додаток виходить далеко за рамки логічного обгрунтування. Воно призводить до скасування голів в ситуаціях, коли м'яч міг потрапити в гравця без будь-якого наміру останнього, навіть якщо рука знаходилася в природному положенні і рикошет не чинив істотного впливу на гол».

Правила гри рукою були змінені в березні 2019 року на щорічному засіданні Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB) та вступили в силу з сезону 2020/21. Чеферін хоче, щоб на засіданні IFAB на початку 2021 року вони були переглянуті.

Микола Степанов Джерело: Associated Press
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 29 вересня 2024, 07:31 3

29 вересня синьо-жовті зіграють проти команди Венесуели, час початку – 18:00

Коментарі