ЛУЧЕСКУ: «Супрязі та Циганкову трохи не вистачило. VAR не місце у футболі!»

Головний тренер «Динамо» прокоментував поразку від «Барселони»

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу на прес-конференції після гри 3-го туру ЛЧ проти «Барселони» (1:2) відповів на питання:

- Прокоментуйте своє рішення поставити на лівий фланг оборони Шабанова.

- У нас було два варіанти на цю позицію: де Пена або Шабанов. Ми проаналізували ті 30-35 хвилин гри де Пени в матчі з «Десною», а також минулорічні поєдинки Шабанова, де він грав, як лівий захисник. І, в результаті, вирішили використовувати Шабанова. Важливо було, що Родрігеш допоміг йому в обороні. Так що рішення по лівому флангу було спареним. Хочу відзначити Шабанова, який провів сьогодні дуже хороший матч.

- Чому сьогодні було так мало фолів з боку «Динамо»? Адже в матчах з такими суперниками тактика дрібного фолу напрошується сама собою.

- Я завжди наполягаю на тому, щоб футболісти моєї команди грали жорстко, до кінця, але це прийде поступово. Іноді має місце розслабленість в грі команди. Так було в матчі з «Ференцварошем», так було сьогодні в першому таймі. Ми постараємося поліпшити нашу гру в цьому компоненті.

- Оцініть гру в атаці своєї команди.

- Я задоволений тим, як ми зіграли сьогодні, особливо щодо виходів з оборони в атаку - були і швидкість, і останній пас. Це впадало в очі особливо на тлі нашої гри в матчі з «Ференцварошем»: в тій зустрічі в контратаках ми грали індивідуально і, як наслідок, втрачали багато м'ячів, а сьогодні ми виходили в контратаки як команда, тому доводили їх до реалізації. Але нам не вистачило холоднокровності. Перш за все, Супрязі і Циганкову. Але хочу відзначити гру Циганкова і Нещерета - вважаю, що вони сьогодні були найкращими в складі нашої команди.

- Вчора «Шахтар» з великим рахунком програв «Боруссії» з Менхенгладбаха, а «Динамо» сьогодні гідно зіграла з «Барселоною». У кого буде перевага в недільному поєдинку чемпіонату України «Динамо» - «Шахтар»?

- Я не хочу коментувати гру «Шахтаря». Тим більше, що я не бачив гру цієї команди з «Боруссією». Та й я взагалі не даю коментарів по інших командах. Якщо ви хочете щось запитати по грі «Динамо», то я на них відповім.

- Чи можна говорити, що сьогодні «Динамо» показало найкращу гру в цьому сезоні?

- Кожен матч має свою історію, так що складно сказати, який матч був найкращим. Але з огляду на всі умови і складності, в яких ми опинилися напередодні сьогоднішнього поєдинку, думаю, ми показали дуже хорошу гру, я нею дуже задоволений. У нас були дуже хороші атаки. Ми дуже добре трансформували нашу оборонну гру в атаку, створивши чимало моментів біля воріт «Барселони».

- Яка ваша думка про VAR?

- Я абсолютний противник цієї технології. Футбол - це яскраве видовище для вболівальників, для телебачення. Це не гандбол і не баскетбол, VAR тут не допомагає. Виходить, що все залежить від четвертого або п'ятого арбітра, який десь в кімнаті стоїть перед монітором і вирішує. Мені це складно зрозуміти, я проти цієї технології.

Микола Степанюк Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 11:49 0

Перенесений матч 12-го туру УПЛ розпочнеться о 13:00

Коментарі