Тренування Шахтаря, Динамо зміцнює лідерство, несподівана поразка Ворскли

Найцікавіші події восьмого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

Тур через погіршення епідеміологічної ситуації з коронавірусом пройшов без глядачів. «Шахтар» і «Динамо» здобули синхронні перемоги, а ось «Ворскла» несподівано поступилася - вперше в сезоні. Команду Юрія Максимова засмутив один з головних невдах чемпіонату - «Львів». Ця перемога дозволила львів'янам покинути останнє місце. А ось «Ворскла» втратила можливість обійти «гірників» в таблиці і залишилася в підсумку на третьому місці.

«Тренування» туру

У стартовому поєдинку туру «Шахтар» зіграв проти «Маріуполя» експериментальним складом, а «Маріуполь» проти «Шахтаря» - справжнім резервним. І якщо «гірники» таку ротацію затіяли з власної волі, то приазовці - по волі суперника. Через угоду між двома клубами, в матчі проти «Шахтаря» «Маріуполь» не зміг розраховувати відразу на 13 гравців, які донецька команда відрядила в маріупольську в оренду. Крім того, не зміг зіграти дискваліфікований Биков. У підсумку в заявці «Маріуполя» опинилося лише 14 футболістів. Для «Шахтаря» цей поєдинок перетворився в тренування, причому навіть без підвищеної мотивації. «Гірники» без особливих клопотів довели матч до великої перемоги. А могли і до більшої, якби не самовіддана гра в «рамці» гостьової команди Кудрика.

Невдаха туру


ФК Шахтар

У ворота «Маріуполя» в грі проти «Шахтаря» арбітр Новохатній призначив відразу два пенальті. І в обох випадках «винуватцем торжества» був захисник приазовської команди Тищенко. У першому випадку суддя угледів кримінал у діях Ігоря під час подачі «Шахтарем» кутового удару, коли м'яч влучив тому в руку. Другий пенальті в ворота Кудрика суперечок не викликає: Тищенко явно не встигав за Тете і збив бразильця в межах штрафної зони.

Сейв туру

Голкіпер «Маріуполя» відзначився відразу декількома героїчними порятунками в грі з «Шахтарем». Якби не Кудрик, то рахунок в матчі був би набагато більшим. На рахунку Олега - відразу кілька класних сейвів. Але найбільш видовищний, на наш погляд, - на останній хвилині гри, коли він парирував сильний удар головою впритул від Мораеса.

Нічия туру

Дуже класною і за інтригою, і за змістом виявилася зустріч в Олександрії. Спочатку здавалося, що «Десна» підтвердить реноме незручного суперника для команди Шарана: гості і момент перший створили, і гол першими забили. Але далі почалися справжні гойдалки: господарям вдалося не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед. Проте, втримати перемогу «Олександрії» не вдалося: Будківський врятував для своєї команди нічию. Закономірний результат у видовищному матчі, який, втім, навряд чи порадував наставників: вони явно розраховували на більше.

«Подарунок» туру

За день до матчу «Колос» - «Олімпік» президент клубу з Ковалівки Андрій Засуха відсвяткував день народження. Керманичу «Колоса» виповнилося 34 роки. Його команда хотіла піднести своєму благодійнику подарунок у вигляді перемоги. Але, на жаль, не вийшло: «Олімпік» виграв. Довелося дарувати звичну в таких випадках «краватку».

Пам'ять туру

За чотири хвилини до кінця матчу в Ковалівці господарі отримали право на пенальті. М'яч відразу ж забрав собі Селезньов. Удар Євгена з «точки» вийшов зразковим. Цей гол Євген, як і обіцяв, присвятив пам'яті свого батька, якого нещодавно не стало...


ФК Колос

Дебют туру

Обидва голкіпери з основної обойми «Динамо» - Бущан і Бойко - вибули з ладу у зв'язку з захворюванням на коронавірус. Тому в воротах віце-чемпіонів країни дебютував 18-річний Нещерет. Руслан став другим наймолодшим воротарем в незалежній історії клубу: після Коваля, який дебютував в 17 років. Перший млинець для Нещерета виявився цілком їстівним: його команда перемогла «Дніпро-1».


ФК Динамо

Гол туру

Півзахисник «Дніпра-1» Назаренко якщо і забиває, то виключно красиво. Відмінний гол Олександр вколотив і в ворота «Динамо». «Розхитавши» в різні боки Караваєва на лівому фланзі захисту, Назаренко приголомшливим за красою і точністю дальнім ударом увігнав м'яч у верхню дев'ятку. Без найменших шансів для голкіпера киян Нещерета.

Самостріл туру

Якщо Назаренко в грі проти «Динамо» відзначився красивим результативним ударом по чужих воротах, то Адамюк не менш красиво забив у свої. Після флангового навісу центрбек «дніпрян» вистрибнув у своєму штрафному вище всіх і головою спробував відбити м'яч за лінію поля. Але поклав футбольний «снаряд» якраз в дальній кут воріт Сарнавського, без шансів для воротаря.

Слова туру

Форвард «Динамо» Супряга провів черговий блідий поєдинок. Влад не забиває вже в сьомому матчі поспіль. Проте, тренер «біло-синіх» Мірча Луческу проблеми в такому стані речей не бачить: «Йому потрібен час, щоб вчитися. І він навчається. Всі великі майстри не відразу ними стали. Потрібен час, щоб придбати відповідний досвід. Я довіряю Супрязі. Упевнений в ньому. Альтернатив на цю позицію у нас поки немає. Сподіваємося, що Супряга буде рости, прогресувати як можна швидше».

Сенсація туру

19 матчів без перемог - такою була «чорна смуга» у виконанні «Львова», що тягнеться ще з минулого сезону. Як наслідок - відставка головного тренера Цецадзе і сумне останнє місце в таблиці. В гості до такого розібраного «Львову» прибув один з лідерів - «Ворскла», яка в нинішньому чемпіонаті ще не програвала. Здавалося б, у цій парі все зрозуміло. Але в підсумку вийшло незрозуміло. Львів'яни під керівництвом в.о. тренера Віталія Шумського не тільки дали бій одному з лідерів, а й перемогли. Все вирішив точний удар форварда львів'ян Нича в середині першого тайму і сейв воротаря «Львова» Костика, який відбив пенальті в кінці гри. Як підсумок - перша з лютого цього року перемога «Львова», яка напевно стане хорошим подарунком до дня народження президента клубу Богдана Копитка.

Воротар туру

На останній доданій до часу другого тайму хвилині, а якщо бути точним, на 99-й, півзахисник «Ворскли» Кане пробивав пенальті в ворота «Львова». Полтавчани мали шанс поїхати додому з одним очком, але поїхали, піймавши облизня. Голкіпер господарів Орест Костик вгадав напрямок удару і відбив м'яч. Суддя тут же дав свисток про закінчення матчу. Крім цього сейва, Костик ще кілька разів рятував свою команду від неминучого гола. Зокрема, після ударів Ребенка, Чеснакова і Щербака.

Штрафний туру

На 64-й хвилині матчу «Інгулець» - «Зоря» номінальні господарі отримали право на перспективний штрафний удар. До м'яча відразу підійшов штатний виконавець стандартів в петрівській команді Бартулович, але поступився правом на удар Янакову. І Денису вдався відмінний удар практично з кута штрафного майданчика: м'яч по красивій траєкторії влетів в дальній кут воріт «Зорі». Голкіпер Шевченко хоч і прикривав цей кут, але відбити м'яч не зміг.

Арбітр туру

Після тривалої консультації з арбітром ВАР Балакіним й перегляду «телевізора», суддя зустрічі «Інгулець» - «Зоря» Андрій Коваленко призначив пенальті у ворота клубу з Петрового. Суддівський вирок взявся виконувати Юрченко, але з його ударом Шуст впорався. Але і на цьому історія не закінчилася. По ВАР підказали Коваленку, що в момент удару Шуст не був на лінії воріт, а трохи вище. Коваленко призначив перебити удар. З другої спроби Юрченко зумів забити.

Збірна туру

Костик - Конопля, Драме, Махмутович, Сіпріано - Політило, Банада - Циганков, Тайсон, - Шахаб, Нич.

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі