Шахтар - Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Підопічним Остапа Маркевича буде складно протистояти гірникам без орендованих гравців

Вже кілька років поспіль перед матчами з «Шахтарем» у тренерського штабу «Маріуполя» виникає резонне питання: кому грати? Адже велика кількість футболістів, які належать гірникам і знаходяться в оренді в азовському клубі, за умовами угод не мають права брати участь в іграх з донеччанами. Ось і тепер Остап Маркевич не може розраховувати відразу на 12 гравців (Кірюханцев, Чех, Бондаренко, Танковський, Сікан, Топалов, Кулаков, Кащук, Муравський, Сагуткін, Очеретько і Біблік), причому деякі з них на даний момент є лідерами «Маріуполя». Через дискваліфікацію не зіграє і захисник Биков.

В подібній ситуації нинішній наставник «Маріуполя» опинився вперше, але оптимізму не втрачає. За його словами «не так важливо, хто саме буде грати, важливо як команда налаштується на цю зустріч». До речі, поки маріупольці набрали 11 очок і посідають 6 місце в турнірній таблиці, відстаючи від гірників всього на два очки.

У «Шахтаря» на даний момент інші проблеми. До того, що велика частина футболістів перехворіла на коронавірус і поки ще не набрала необхідної форми, скоріш за все, додалася ще й втома молодих гравців, яким за шість днів в період з 21 по 27 жовтня довелося провести три важких матчі, включаючи поєдинки Ліги чемпіонів з мадридським «Реалом» і італійським «Інтером», а також одним із лідерів української Прем'єр-Ліги полтавською «Ворсклою». Плюс ще й травма Дентіньо. Тож, напевно, Луїш Каштру вдасться до деякої ротації своїх гравців, от тільки в якій формі вони зараз знаходяться, сказати важко.

Якщо ж говорити про статистику матчів майбутніх суперників, то тут величезна перевага гірників. З 49 ігор у всіх турнірах вони перемогли в 45 при різниці забитих і пропущених голів 131 - 30. Щоправда, остання зустріч команд 1 грудня минулого року у Маріуполі завершилася внічию 1:1. Голи забили у господарів поля Ілля Путря (він покинув клуб вже по ходу цього сезону, перебравшись в одеський «Чорноморець»), а у гостей Тайсон (з пенальті).

Матч «Шахтар» - «Маріуполь» судитиме київський арбітр Володимир Новохатній. Цікаво, що з донецькою командою він зустрінеться вперше. А ось гру «Маріуполя» обслуговував зовсім нещодавно в 4-му турі, коли азовці на виїзді зіграли внічию 0:0 з «Ворсклою».

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Пятов, Болбат, Матвієнко, Бондар, Сіпріано, Степаненко, Майкон, Тете, Алан Патрік, Марлос, Тайсон

«Маріуполь»: Гальчук, Стасюк, Вєлєв, Чоботенко, Горбунов, Тищенко, Плакса, Вискребенцев, Мишньов, Кулієв, Байдал

  • 1.125
  • 7.40
  • 29.0
Сделать ставку
  • 1.14
  • 7.90
  • 21.0
Сделать ставку
  • 1.14
  • 7.40
  • 27.0
Сделать ставку

30 жовтня, п'ятниця

«Шахтар» - «Маріуполь»
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Володимир Новохатній (Київ)
Прогноз Sport.ua - 3:1

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 00:08 3

У старті «Реала» зіграв Кепа Аррісабалага

Коментарі