Зоря – Брага. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Шанс для «мужиків» довести, що вони мужики

29 жовтня «Зоря» дебютує на «Славутич-Арені» в матчі другого туру групового етапу Ліги Європи. Протистояти команді Віктора Скрипника буде португальська «Брага».

Перший тур для бронзового призера УПЛ в другому за статусом континентальному турнірі склався відверто невдало. Луганчани без особливих шансів програли «Лестеру» - 0:3. Погіршили ситуацію відразу кілька фактів: і що п'ята за підсумками минулого сезону команда Англії зіграла експериментальним складом, і що наші футболісти напомилялися в тому поєдинку на три матчі вперед, і що після другого пропущеного м'яча фактично опустили руки. Після гри наставник «Зорі» Віктор Скрипник зазначив, крім усього іншого, що його підопічні «не були хлопчиками для биття». В принципі, з цим твердженням можна погодитися, адже, забий Кабаєв із вигідного положення в першому таймі, коли рахунок був не відкритий, хто його знає, як би надалі склався поєдинок. Але він склався на користь господарів, а ось назвати гостей «мужиками», як ми звикли їх називати, після гри в Лестері якось язик не повертається. Тому що ні характеру свого, ні морально-вольових якостей не продемонстрували.

Однак після приїзду з Туманного Альбіону «Зоря» все ж отримала запас бадьорості напередодні другого туру ЛЄ - після матчу з «Рухом» в рамках сьомого туру УПЛ. Без особливих проблем луганчани обіграли львів'ян 4:0. Але, справедливості заради, потрібно відзначити, що перший гол влетів у ворота команди зі столиці Західної України лише після того, як «Рух» залишився удев'ятьох (суддя показав гостям дві червоні картки).

Матч першого туру Ліги Європи для «Браги» теж закінчився з рахунком 3:0. Але, на відміну від «Зорі», португальці свій поєдинок виграли - у грецького АЕКа, за який зіграли два наших легіонери - Дмитро Чигринський і Євген Шахов. Непогано йдуть справи у команди і на внутрішній арені. Після п'яти турів чемпіонату Португалії «Брага» розташувалася на четвертому місці, одразу після відомого тріо («Бенфіка», «Порту», ​​«Спортинг»). В активі команди Карвальяла - дев'ять очок. В останньому матчі перед вильотом в Україну «Брага» на виїзді здолала з мінімальним рахунком «Гімарайнш» - 1:0.

Єврокубкові шляхи «Зорі» і «Браги» вже перетиналися - у відбірковому раунді Ліги Європи сезону 2018/2019. Тоді команда Юрія Вернидуба двічі зіграла з «Брагою» внічию - 2:2 і 1:1, але за рахунок того, що нічия 2:2 була зафіксована в Португалії, в раунд плей-оф тоді пробилася саме українська команда.

Якщо «Зоря» крім «Браги» ні з ким іншим з португальського чемпіонату на міжнародній арені не зустрічалася, то «Брага» останнім часом - досить традиційний суперник для українських клубів в єврокубках. Однак чимось серйозним в зв'язку з цим «Брага» похвалитися не може: вона поки що не здобула жодної перемоги (зустрічалася ще і з «Шахтарем», і з «Динамо»).

На користь нашої команди в майбутньому поєдинку і статистика. Справа в тому, що «Зоря» не знає гіркоти поразок у п'яти останніх домашніх єврокубкових поєдинках. Однак в зв'язку з цим обов'язково потрібно уточнити: безпосередньо на груповій стадії Ліги Європи «Зоря» зуміла перемогти лише в одному поєдинку з шести.

І ще не можна не відзначити, що матч у Запоріжжі пройде з глядачами - на це було отримано «добро» від нашого Міністерства охорони здоров'я. Але, як і в попередніх аналогічних випадках, глядачів на стадіоні має бути не більше 15 відсотків від загальної місткості арени.

Ціна на квитки трохи «кусається»: перепустки на гру коштують 300 і 500 гривень. Всі квитки іменні, а перед входом на матч вболівальники повинні пройти температурний скринінг.

Незважаючи на позитивну статистику, майбутня гра проти «Браги» напевно складеться дуже непросто. Команда Карвальяла вміє чудово «в'язати» гру і використовувати чужі помилки. А ще «Брага» вміє добре контратакувати. Так що для позитивного результату, а таким для нашої команди повинна бути тільки перемога, «мужикам» потрібно зіграти дисципліновано і самовіддано.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Василь, Фаворов, Вернидуб, Абу Ханна, Хомченовський, Іванисеня, Назарина, Юрченко, Кочергін, Луньов, Кабаєв

«Брага»: Матеус, Віана, Есгаю, Карму, Секейра, Франсержіо, Медейруш, Каштру, Паулінью, Орта, Галено.

29 жовтня, четвер

«Зоря» - «Брага»
Запоріжжя. «Славутич Арена». 19:55
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1» і відеосервісі MEGOGO
ЗОРЯ - БРАГА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Георгій Круашвілі (Грузія)
Прогноз Sport.ua - 2:1

  • 4.54
  • 4.08
  • 1.816
Сделать ставку
  • 4.70
  • 3.95
  • 1.77
Сделать ставку
  • 4.50
  • 4.00
  • 1.76
Сделать ставку

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 04 травня 2024, 23:55 1

Іга виграла у Аріни у фіналі ґрунтового турніру WTA 1000 у Мадриді

Коментарі