Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Шотландія нас переслідує по п'ятах

Луганська «Зоря» розгромно програла в стартовому матчі Ліги Європи

У четвер, 22 жовтня, відбулися матчі 1-го туру Ліги Європи, і Sport.ua традиційно вивчає таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Луганська «Зоря» під керівництвом Віктора Скрипника в стартовому матчі не зуміла нічого протиставити англійському «Лестеру» (0:3), і євроскарбничка України поповнень не отримала. У поточній кампанії українські клуби набрали 3.200 бала, і це 13-й показник у сезоні. Вивчаємо, як справи у конкурентів.

Україна в 5-річному рейтингу УЄФА залишилася на 11-му місці, але Шотландія, по ходу обійшовши Туреччину, наблизилася на незначних 0.125 бала.

Австрія, що знаходиться на 10-му місці, трьома клубами в четвер зуміла набрати лише 1 очко, що дає додаткових 0.200 бала (зіграв унічию «Вольфсберг», програли ЛАСК і «Рапід»).

Туреччина очок взагалі не набрала (програв «Сівасспор»), чим скористалася Шотландія та відібрала у представників півдня Європи 12-ту позицію. Якщо «Селтік» програв італійському «Мілану», то «Рейнджерс» взяв очки за перемогу над «Стандардом» (подивіться гол з центру поля обов'язково). У представників півночі Британії додалося 0.500 бала (2 очки ділять на 4 команди), а в поточному сезоні у них вже 4.500 пункти, і це 3-тє місце. Більше балів тільки у Ізраїля (5.000 - несподіваний лідер сезону!) та Англії (4.785).

Тепер Шотландія дихає в спину Україні неймовірно сильно. Потрібно набирати очки!

Боротьба за 10-13 позиції в рейтингу УЄФА

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2021 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2022/23)

Джерело даних: Bert Kassies

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі