Шахтар: «Були готові грати в Полтаві, але Київ - оптимальний варіант»

Генеральний секретар Олександр Черкасов пояснив позицію клубу

Генеральний секретар «Шахтар» Олександр Черкасов прокоментував перенесення поєдинку УПЛ з «Ворсклою» в Київ. Полтавський клуб хотів перенести гру в Олександрію, однак УПЛ вирішила проводити матч в Києві.

- Наш виїзний матч 7-го туру з «Ворсклою» ми готові були грати в Полтаві, але, як відомо, місто на даний момент знаходиться в червоній епідеміологічній зоні, тому необхідно було розглядати інші варіанти.

Щодо можливості проведення матчу в Олександрії: на жаль, ні в цьому місті, ні в сусідньому Кропивницькому немає готелів, де ми можемо розмістити команду відповідно до правил безпеки, пов'язаними з коронавірусом. Необхідно враховувати, що у нас зовсім недавно була спалах COVID-19, а також той факт, що ми вступили в змагальний цикл Ліги чемпіонів. Участь в ЛЧ накладає на клуб зобов'язання дотримуватися підвищених запобіжних заходів.

Медичний протокол УЄФА, зокрема п. 13, містить цілий ряд обмежень і рекомендацій, яких ми зобов'язані суворо дотримуватися. Це стосується вимог наявності в готелі одномісних номерів, дистанціювання, відокремленої зони харчування та логістики переміщення по готелю. Нехтуючи нормами безпеки, ми піддаємо небезпеці наших футболістів, співробітників клубу, суддів, гравців і адміністрацію найближчих суперників: полтавської «Ворскли» і міланського «Інтера». Тому для нас безпека і здоров'я гравців і співробітників на сьогоднішній день - головний пріоритет.

Беручи до уваги ситуацію, що склалася, проведення матчу в Києві, де з готелями немає проблем з точки зору санітарних норм, обов'язкових під час епідемії коронавірусу, бачиться оптимальним і зваженим рішення УПЛ. Це наш домашній матч, а виїзний ми проведемо, як і передбачалося, в Полтаві, якщо буде відповідний дозвіл. Думаю, що і «Ворсклі» краще зіграти з «Шахтарем» на домашньому стадіоні за підтримки своїх уболівальників, ніж без глядачів в іншому місті.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 13:53 0

Каталонський клуб гарантував собі участь у Лізі чемпіонів

Коментарі