Олександр ЧИЖЕВСЬКИЙ: «Шахтар може здивувати Реал»

Спеціаліст поділився очікуваннями від поєдинку «гірників» з мадридським клубом

Екс-гравець донецького «Шахтаря» Олександр Чижевський поділився очікуваннями від поєдинку «гірників» з мадридським «Реалом» в Лізі чемпіонів.

«Головному тренеру «Шахтаря» Луішу Каштру можна тільки поспівчувати: у стартовому матчі групового етапу Ліги чемпіонів з різних причин він не може розраховувати на багатьох провідних виконавців. З іншого боку, у португальського фахівця з'явилася можливість переглянути на серйозному рівні тих футболістів, які тільки претендують на місце у стартовому складі і переконатися, чого вони насправді коштують в битві з грандом - «Реалом».

Хоча у мадридців вибув з ладу тільки один лідер, Серхіо Рамос, я не вважаю, що перемога у них вже в кишені. Адже не дарма кажуть, що шанс домогтися позитивного результату залишається аж до фінального свистка.

На мій погляд, футболістам «Шахтаря» не варто брати на озброєння високий пресинг. Вони ще знаходяться не в оптимальних фізичних кондиціях. Крім того, мадридці вміють майстерно виходити з-під опіки, і тому можна легко отримати неприємності у своїх воріт. Думаю, буде ефективніше зустрічати господарів вже на своїй половині поля, діяти щільно і подбати, щоб не виникали вільні зони, оскільки гравці «Реала» вміло користуються діагональними передачами і пасами врозріз, а в атаці сподіватися на гостроту на флангах і удачу при реалізації декількох гольових моментів. Ще на один важливий момент хочеться звернути увагу: в цьому сезоні навіть грандам світового футболу не вистачає стабільності. Ось і в останньому турі чемпіонату Іспанії «Реал» вважався фаворитом в матчі зі скромним «Кадісом», але примудрився програти на своєму полі. Так чому б і «Шахтарю» сьогодні не здивувати футбольний світ?», - вважає Чижевський.

Поєдинок 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів «Реал» - «Шахтар» відбудеться в середу, 21-го жовтня, о 19:55 за київським часом.

Михайло Шаповалов Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 21:13 1

Леверкузенці у матчі 32-го туру розгромили «Айнтрахт Франкфурт»

Коментарі