Грошей стало менше. УЄФА скоротить призові єврокубків на найближчі 5 років

Став відомий загальний призовий фонд Ліги чемпіонів і Ліги Європи 2020/21

Призовий фонд європейських клубних змагань буде скорочений на наступні 5 років через збитки, спричинені пандемією COVID-19.

УЄФА повідомив своїм 55 асоціаціям-членам, що в минулому сезоні клубні змагання (Ліга чемпіонів та Ліга Європи) втратили 514 млн фунтів стерлінгів (564 млн євро) через скорочення доходів від телебачення і спонсорів, що викликано затримкою турніру через пандемію коронавірусу.

Очікувалося, що УЄФА поширить скорочення на 2 або 3 роки, але лист асоціаціям показує, що було прийнято рішення розділити тягар відповідальності протягом 5 років. Наприклад, для англійських клубів, які змагаються в Європі, це буде означати, що їхні телевізійні і призові доходи впадуть приблизно на 4% за 5 сезонів.

Також з'явилася інформація, що загальний призовий фонд Ліги чемпіонів 2020/21 складе 1,95 мільярда євро, а призовий фонд Ліги Європи 2020/21 дорівнює 560 мільйонів євро.

Нагадаємо, кожен учасник групового етапу Ліги чемпіонів отримає по 15,25 млн, командам також нараховується бонус за перемогу в кожному матчі основного раунду ЛЧ, який становить €2,7 млн, а за нічию - €0.9 млн.

Крім того, є виплати з маркетингового пулу, який розподіляється відповідно до питомої ваги кожного телеринку, представленого учасниками Ліги чемпіонів (розпочинаючи з групового етапу), а потім розбивається між клубами, що представляють цю асоціацію.

Також є окремі виплати учасникам весняного плей-оф. Вихід до 1/8 фіналу: по €9,5 млн, вихід до 1/4 фіналу: по €10,5 млн, вихід до 1/2 фіналу: по €12 млн, вихід в фінал: по €15 млн, переможець Ліги чемпіонів додатково отримає €4 млн, учасники матчу за Суперкубок УЄФА отримають ще по €3,5 млн, а переможець - додатково €1 млн.

Микола Степанюк Джерело: The Times
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 03 червня 2024, 11:49 0

Новозеландець вважає, що Усик вміє тримати удари по корпусу

Коментарі