Мірча ЛУЧЕСКУ: «Весь бюджет Динамо — половина зарплати Роналду»

Наставник київського «Динамо» розповів про підготовку до матчу з «Ювентусом» в Лізі чемпіонів

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу на передматчевій прес-конференції поділився очікуваннями від поєдинку 1-го туру групового раунду Ліги чемпіонів проти туринського «Ювентуса».

- Як ви оціните тренерський талант Андреа Пірло?
- Я вже неодноразово говорив, що бути гравцем і тренером - різні речі. Він зовсім недавно почав працювати. Він вчиться по ходу ігор і тренувань. Але тренера судять по результату. У нього все попереду.

Пірло для мене завжди буде 15-річним хлопцем, який дебютував в турне по Англії. Він ніколи не буде моїм суперником. Він був моїм гравцем, таким він і залишиться. Він тільки на початку тренерського шляху. Я бажаю йому найкращого.

- Зараз «Ювентус» перебудовується. Це плюс для вас, що команда ще не знайшла свою модель гри?
- «Ювентус» може використовувати різні схеми. У них багато хороших досвідчених гравців. Зрештою, вони обороняються за схемою 4-4-2. Найважливіше - не схема гри, а мотивація, дисципліна гравців і їхня самовіддача. На такому рівні тренер підлаштовується під гравців. Саме вони вирішують проблеми на полі.

- Завтра не буде грати Роналду. Але кажуть, що без Роналду «Ювентус» виглядає навіть сильнішим. Чи згодні ви з цим твердженням? І чи не боїтеся ви, що гравці «Динамо» можуть перегоріти?
- Роналду - видатний гравець. Він забиває голи. Він егоїст, але працює на команду. Якщо він не забиває - він не Роналду. На нього завжди великий тиск з боку преси і уболівальників. Він повинен забивати в кожній грі. З Роналду «Ювентус» сильніше.

Це важлива гра для наших молодих гравців. Вони повинні витримати тиск. Звичайно, емоції є, це нормально. Для багатьох гравців нелегко так сильно вирости за два місяці. Я впевнений в них, я вірю, що вони можуть подолати ці складності і підняти свій рівень.

- Чому ви приділяєте найбільше уваги при підготовці до «Ювентуса»?
- У «Ювентуса» високий рівень. Наш бюджет - половина зарплати Роналду. Я даю хлопцям інформацію про індивідуальні якості суперників, щоб вони могли їм протистояти. Завтра потрібно уважно стежити за Бонуччі при стандартах. Я хочу, щоб ми зіграли з «Ювентусом» так само якісно, ​​як і «Шахтар» свого часу.

- У вас багато тренерського досвіду, а у Пірло зовсім мало... Ви з ним спілкуєтеся?
- Так, це правда. Ми з ним спілкуємося час від часу. Я привітав його, коли він став тренером. Він - мій учень. Але ані він, ані я не граємо в футбол. Грають команди. Побачимо.

Матч «Динамо» - «Ювентус» відбудеться в Києві на НСК «Олімпійський» у вівторок, 20-го жовтня, о 19:55 за київським часом.

Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 21:13 2

Леверкузенці у матчі 32-го туру розгромили «Айнтрахт» Франкфурт

Коментарі