Андрій ШЕВЧЕНКО: «1:7 - це дуже багато. З хлопцями відбулася розмова»

Наставник збірної України поспілкувався з пресою перед матчем Ліги націй

Тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про ситуацію в збірній України перед матчем Ліги націй проти Німеччини 10-го жовтня.

Про поточну ситуацію: «Прийшли результати тестів останні, і у нас все добре - ніхто з гравців і тренерів не випадають. Результат матчу з Францією? У нас відбулася серйозна розмова з хлопцями. Незважаючи на ситуацію, гравці, яких ми викликаємо, повинні брати на себе відповідальність. Думаю, що 1:7 - це багато, дуже багато. Була серйозна розмова, подивимося тепер на реакцію. Для всіх важливо добре зіграти наступний матч. Бущан? Були рикошети, якісь неймовірні голи. У Франції перед матчем ми здавали тести, ніхто не розумів, хто зіграє, а хто ні. Зараз спокійніше, тести прийшли і ми розуміємо, хто зіграє».

Про те, навіщо було грати з Францією: «Регламент змушує нас грати. Всі в рівних умовах, але великі збірні мають перевагу - у них великі склади. Якщо ми втрачаємо 1-2 гравця, то це сильно впливає. Останні 1-2 роки ми граємо практично одним складом, а в грі з Францією у нас не було 8-9 футболістів. Але в матчі з Німеччиною у нас велика мотивація, ми граємо вдома проти топ-суперника».

Стиль гри збірної України: «Якщо ви бачили останні матчі з Іспанією, Швейцарією, Францією, то ми не грали першим номером. Ми сьогодні не в змозі конкурувати з цими командами, якщо у нас немає належного складу, найкращого складу. Грати першим номером з такими грандами нам важко. Але від наших принципів ми відходити не будемо - короткі-середні передачі, контроль м'яча. У нас є варіанти. Ми це покажемо, але у нас були молоді гравці, які не провели з нами жодного тренування перед Францією. Навіть 1-2 гравця травмованих - це втрата. А якщо немає 8-9 футболістів, то це проблема».

«Моє завдання підготувати команду на 2021 рік, коли почнеться відбір до ЧС і літній чемпіонат Європи. І тому з хлопцями відбулася серйозна розмова».

Про дозаявку Олександра Шовковського на матч з Францією: «Думаю, мене змусило заявити його тільки те, що ми не могли тоді нікого більше заявити серед воротарів. Ми дізналися, що могли заявити Сашу, і якщо була б необхідність, то йому довелося б вийти. Для мене статистика не грає великої ролі, та статистика з приводу якої ви говорите по Саші Шовковському».

Про вболівальників на трибунах: «Ми дійсно скучили по фанам. Ми граємо для них. Думаю, рішення пустити людей приймалося зважено. З моєї точки зору, футбол без глядачів - це важко. З цієї точки зору ми раді, але важливо, щоб все це було в рамках».

«Судячи з поточного стану, збірні з не дуже сильними чемпіонатами знаходяться у важкій ситуації. У нас немає великого складу. Втрачаємо когось через травму або хворобу - це важко для нас».

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 04:17 3

Захисник Динамо поділився очікуваннями від поєдинку УПЛ проти Кривбасу

Коментарі