Андрій ШЕВЧЕНКО: «Шкода, що я не зміг привезти кращу команду»

Наставник збірної України поділився очікуваннями від товариського матчу з Францією

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко на передматчевій прес-конференції поділився очікуваннями від товариського поєдинку з національною командою Франції.

«У нас дуже важка ситуація. Ситуація, яка сталася буквально за день до виїзду. Ряд провідних футболістів отримали травми. Потім ми дізналися, що два гравці «Шахтаря» отримали позитивні тести на коронавірус. Решта гравців «Шахтаря», викликані в збірну, пішли на самоізоляцію. Наскільки я знаю, всі їх повторні тести виявилися негативними. Довелося викликати інших футболістів, кількох з молодіжної команди. Спробували викликати голкіпера Паньківа в зв'язку з позитивним тестом Пятова. Паньків приїхав. Але після тестів, зданих у Франції, два воротаря виявилися позитивними - Лунін і Паньків.

Ситуація дуже важка. Але регламент є регламент. Ми довіряємо позиції французької влади, медичним закладам та медичним протоколам. Наскільки я знаю, матч буде гратися. Мені шкода, що я не зміг привезти кращу команду. Я поважаю збірну Франції, поважаю її тренера. Хотілося б привезти боєздатну команду, яка показала б хороший футбол. І у нас, і у Франції дві гри в Лізі націй. Ми граємо з Німеччиною та Іспанією. Наступні матчі вже офіційні. Ми постараємося зібрати команду, яка буде боєздатною завтра.

Це шанс для молодих футболістів проявити себе, але це великий ризик, адже це гра з найкращою командою світу. Хотілося б привезти кращу команду, щоб показати рівень нашого футболу.

Можу сказати, що ті завдання, які були переді мною поставлені, ми виконуємо. Головне завдання, яке я ставив - змінити якість гри національної команди, привести нове молоде покоління. Ми рухаємося. У нас були три позитивних роки. Команда добре провела відбір на чемпіонат Європи, вийшла з першого місця, показала хороший рівень футболу. Постаралися дати можливість молодим футболістам проявити себе. Багато з них грають в основному складі, команда дуже змінилася. На нас чекають нові турніри і нові виклики. Рівень потрібно підтримувати, маючи хороший запас. На жаль, запасу у нас сьогодні немає. Немає можливості зіграти з Францією найсильнішими гравцями.

Кожного гравця збірної Франції можна назвати дуже небезпечним. Франція - дуже хороша і збалансована команда. Центр останніх перемог - тренер Дідьє Дешам. Я дуже його поважаю за ту роботу, яку він зробив.

Чи посилиться збірна перед наступними матчами? Ми готуємо список футболістів, які будуть тестуватися завтра-післязавтра. Ми повинні розуміти ситуацію з футболістами «Шахтаря». Ми спробуємо швидко зробити повторні тести. Прилетимо до Києва і постараємося якомога швидше пройти тести, щоб отримати інформацію про те, що відбувається всередині команди.

Заміна Степаненку? У нас є футболісти на цій позиції. Очікуємо, що той, хто зіграє, покаже рівень не гірший за Тараса», - зазначив Шевченко.

Матч Франція - Україна відбудеться на стадіоні «Стад де Франс» у середу, 7-го жовтня, о 22:10 за київським часом.

Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 07:16 4

Ентоні несподівано поступився Даніелю у бою за титул IBF

Коментарі