БУРЯК: «Для Динамо жеребкування хороше. Потрібно дізнатися свій рівень»

Спеціаліст – про результати жеребкування Ліги чемпіонів і Ліги Європи для українських клубів

Заслужений український тренер Леонід Буряк прокоментував для Sport.ua результати жеребкування для українських клубів в єврокубках.

- Леоніде Йосиповичу, як вам жеребкування Ліги чемпіонів? «Динамо» дісталися «Барселона», «Ювентус» і «Ференцварош».
- Для «Динамо», думаю, жеребкування хороше. Київська команда давно не грала в Лізі чемпіонів. Тому, мені здається, футболістам «Динамо» буде цікаво зіграти на цьому рівні і всім нам цікаво буде подивитися, в якому стані знаходиться команда і всі футболісти. Цей урок повинен бути, і ми повинні дізнатися, на якому рівні ми знаходимося. Також для київського клубу це добре, тому що, можливо, на той час на стадіон вже будуть допущені глядачі. Для «Динамо» - це добре і в фінансовому плані, і в інших аспектах. Тому, я думаю, жеребкування дуже хороше.

- А по «Шахтарю» що скажете? Їм дісталися «Реал», «Інтер» і «Боруссія» Менхенгладбах.
- Для «Шахтаря» також жеребкування дуже складне, але з усіма грати можна. І тим не менше, потрібно готуватися. У будь-якому випадку «Шахтарю» і «Динамо» потрібно якісь компоненти в грі покращувати.

- Про жеребкування для «Зорі» в Лізі Європи що скажете? «Брага», «Лестер» і «АЕК» - суперники луганчан.
- Усі суперники досить сильні. «Лестер» хороший зараз, та й АЕК теж зумів пройти в груповий раунд. Тут, думаю, шанси будуть 50 на 50. У такому стані, в якому перебуває «Зоря», а також «Динамо» і «Шахтар», в принципі, можна з усіма суперниками грати.

- Виходить, українським командам по зубах будь-які суперники:
- Окремо у нас стоять топові клуби - це «Барселона», «Реал», «Баварія», «Манчестер Сіті». Але, тим не менш, «Динамо» раніше на рівних грало з такими командами, як «Баварія». Наприклад, ми в єврокубках обігравали мюнхенців і перемагали інші імениті клуби. Для нас тоді все було в дивину, але тим не менше ми грали і вигравали. Я думаю, що це буде дуже хороший урок для наших футболістів, перш за все, в плані самооцінки. Ці матчі нам дадуть зрозуміти, на якому рівні ми знаходимося. Найголовніше, щоб всі ми розуміли, що це вже успіх, що ми вийшли в Лігу чемпіонів. Звичайно, це футбол і хочеться, щоб наші команди вигравали. Але «Динамо» і «Шахтарю» є за рахунок чого посилювати гру.

- Приїзд до Києва Роналду, Мессі і Реброва додасть емоційності цій єврокубковій кампанії?
- Будь-яку групу Ліги чемпіонів візьміть і там будь-яка гра буде знаковою. Але те, що два кращі футболісти світу будуть в Києві, звичайно, це добре! Тому, я вважаю, що це дуже хороше жеребкування!

Дмитро Котков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 21:31 16

Українець відзначився у поєдинку 37-го туру Ла Ліги на 58-й хвилині

Коментарі