БУРЯК: «Нехай Динамо показує погану гру, але виграє Лігу чемпіонів»

Відомий фахівець підвів підсумки єврокубкового мід-віку

Незважаючи на виліт із Ліги Європи «Колоса» і «Десни», Леонід Буряк знайшов позитив у виступі українських клубів в єврокубках цього тижня.

- Леоніде Йосиповичу, як оціните гру «Колоса» в матчі Ліги Європи з «Рієкою»?
- Достойно зіграли, гідно виступили. Всі порадувало, крім результату. Але це все досвід. Якщо команда грає і займає позиції, що дозволяють виступати в Лізі Європи, це про щось говорить. Наступного року, якщо «Колос» потрапить в єврокубки, ці набиті гулі їм тільки допоможуть і у них вже є досвід. В єврокубках інший футбол, до якого треба звикнути. В принципі, і перша гра з «Арісом», і друга з «Рієкою» були гідно проведені.

- Що думаєте про момент, який не використав Євген Селезньов?
- Звичайно, це ключовий момент. Але «Колос» грав на виїзді з досить хорошою командою. Може, все по-іншому було б. Але звинувачувати когось у нереалізованому стовідсотковому моменті не став би. Селезньов вибачився за той епізод. Це футбол.

- Якби справа дійшла до серії пенальті, можна вважати, що у «Колоса» було б більше шансів, ніж у «Рієки», враховуючи, що Євген Волинець - фахівець із відбиття одинадцятиметрових ударів?
- Зараз так гадати не став би. Вони вилетіли, тому давайте ставити на цьому крапку. Тому що ворожити можна на чому завгодно: хто взяв би пенальті, хто не взяв би, хто як у воротах грає. Але для першого разу вони виступили гідно.

- А як оціните гру «Десни» в матчі з «Вольфсбургом»?
- «Десні» трохи складніше було, ніж «Колосу». Чернігівці провели два різних тайми. В першому таймі у «Десни» взагалі шансів не було. «Вольфсбург» - організована німецька команда. Німці досить багато пресингували, а коли тебе пресингують, треба володіти майстерністю і готовністю до таких ситуацій. Другий тайм «Десна» зіграла краще. Тому давайте виступи «Колоса» і «Десни» в Лізі Європи занесемо в позитив. Звичайно, не беручи до уваги результати.

- Як думаєте, вилучення Тамма вплинуло на результат? У рівних складах «Десна» могла б зачепитися?
- Можливо. Але «Вольфсбург» міг додати. Адже є команди, які за рахунком грають. Якщо не дивитися гру, абстрагуватися і подивитися на підсумковий рахунок 2:0, можна сказати, що це досить хороший результат, який не викликає ніяких сумнівів. Але, знову ж таки, скажу, що у виконанні «Десни» було проведено два різних тайми.

- Відхід з «Десни» Філіппова і Фаворова вплинув на гру «Десни»?
- Думаю, так. Коли йдуть лідери, футболісти, які представляють якусь цінність для команди, це завжди відчутно. Потрібен час, щоб, образно кажучи, Селезньов або інший якийсь футболіст зайняв цю нішу і відповідав рівню.

- Що скажете по «Динамо» у протистоянні Ліги чемпіонів з «Гентом»?
- «Динамо» було фаворитом цієї дуелі і залишається ним і після матчу в Бельгії. Кияни в першому матчі домоглися досить переконливого результату, перемігши на виїзді з рахунком 1:2. Але є друга гра. Тренер «Гента» каже, що з «Динамо» можна грати і його команда це доведе. Зараз тренерському штабу киян потрібно побудувати тактику так, щоб домогтися результату і потрапити в основну сітку Ліги чемпіонів. Але і як сказав президент київського клубу, «Динамо», звичайно, потрібно покращувати гру. З «Гентом» другий тайм кияни краще провели. Проте у «Динамо» є виконавці, які повинні грати трохи краще і зробити хорошу картинку для вболівальників.

- Як думаєте, українські легіонери «Гента» вплинули на хід першої зустрічі?
- Пишуть зараз, що в поразці «Гента» винні українці. Я б так не говорив. Яремчук отримав травму, Безус отримав дві жовті картки. Але, дійсно, такому досвідченому футболістові, гравцю збірної протягом трьох хвилин отримати дві картки і піти з поля, звичайно, прикро.

- Луческу, будучи тренером «Динамо», показав себе з найкращого боку?
- Він давно себе вже показав. Але зараз в «Динамо» є проблеми, але є і результат. Але, знаєте, нехай з такою ж поганою грою кияни виграють Лігу чемпіонів. Немає питань.

- Ви говорите, з поганою грою...
- Так про це і президент «Динамо» говорить. Киянам треба покращувати процес гри. Але і повторюся, нехай ось так все котиться і «Динамо» виграє Лігу чемпіонів.

Потрібно розуміти, що є об'єктивні причини. Тільки кілька турів зіграли, багато травмованих футболістів. У непростій ситуації Луческу прийняв «Динамо». У команди багато проблем. Але подивимося, як воно буде.

Дмитро Котков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 00:23 4

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Чорноморцем»

Коментарі