Таблиця коефіцієнтів. Україна йде по максимуму, до Туреччини рукою подати

Українські клуби в трьох матчах єврокубкового сезону здобули три перемоги

Після перших матчів 4-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів Sport.ua вивчає оновлену таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Київське «Динамо» в результаті гостьової перемоги над «Гентом» (2:1) набрало додатковий 1 пункт (в двоматчових протистояннях діє схема нарахування очок 2-1-0, крім того, досягнення у кваліфікації діляться на 2). У киян тепер 2.5 бала в скарбничку країни (перемога в попередньому раунді над АЗ «Алкмаар» принесла 1.5 очка за системою 3-2-1 з поділом на 2).

Раніше донецький «Шахтар», отримавши як чемпіон країни путівку в груповий раунд ЛЧ, автоматично взяв 4 бонусних очка, а «Колос» з Ковалівки, вигравши у грецького «Аріса», приніс 1.5 пункти. Сумарно в України 8 очок, що при розподілі на 5 команд-учасниць дає 1.600 бала. Потрібно сказати, що це абсолютний доступний максимум, адже в трьох матчах сезону в єврокубках українські клуби здобули три перемоги.

У сумарному рейтингу за 5 років Україна залишається на 12-й позиції, але відставання від Туреччини скорочено (з 0.500) до 0.300 бала. Це можна ліквідувати буквально в найближчих матчах. Дистанція від Австрії збереглася рівною 1.925 бала, оскільки «Ред Булл Зальцбург» в Q4 ЛЧ теж виграв перший виїзний матч у ізраїльського «Маккабі» Тель-Авів (2:1).

Важливим ігровим днем ​​буде 24 вересня, коли пройдуть матчі Q3 Ліги Європи. Українські клуби «Десна» і «Колос» проведуть складні виїзні матчі проти німецького «Вольфсбурга» і хорватської «Рієки» відповідно.

У цей же день за Туреччину зіграють «Бешикташ», «Галатасарай» і «Аланіяспор». У всіх трьох суперники непрості - відповідно португальський «Ріу Аве», хорватський «Хайдук» і норвезький «Русенборг». А ось у Австрії в четвер проведе матч тільки ЛАСК, який буде приймати клуб «Дунайська Стреда» зі Словаччини.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2021 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2022/23)

Джерело даних: Bert Kassies

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 14:36 21

З 2022 року трофей не розігрувався, але чи варто до нього повертатися зараз?

Коментарі