ДИТЯТЬЄВ: «У Польщі не так, як в Україні, тут багато рівних команд»

Гравець «Краковії» розповів про специфіку польської Екстракласи

31-річний український захисник «Краковії» Олексій Дитятьєв в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua розповів, в чому відмінність польської Екстракласи від української Прем'єр-ліги.

«Перше враження, коли я вперше вийшов на стадіон у Польщі, - це величезна різниця в відвідуваності матчів. Перший матч я грав у Гданську, і там на стадіоні було 25 тисяч осіб. У Польщі просто божевільні вболівальники і атмосфера зовсім інша. Якщо порівнювати чемпіонати, то в Екстракласі багато рівних команд. У польській лізі немає такого, як в Україні: «Шахтар», «Динамо» і всі інші. У чемпіонаті Польщі кожен може виграти у кожного. Польські команди сповідують силовий стиль гри, у багатьох гравців фізика на хорошому рівні.

Дійсно, польські клуби запрошують з-за кордону непоганих футболістів. Також, згідно з регламентом, в команді повинен грати один молодий вихованець клубу до 18 років. Такий гравець повинен бути на полі під час матчу. Вони дають шанс молодим футболістам, які, можна сказати, «безкоштовно» отримують місце в складі (сміється). Але це дає свої плоди: кожен сезон з польської ліги футболісти переходять в чемпіонати Італії, Англії і так далі. Насправді футболісти з чемпіонату Польщі весь час на виду, і їх купують у хороші європейські чемпіонати», - сказав Дитятьєв.

Максим Гаптар Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 квітня 2024, 19:30 18

Збірна Іспанії опинилася на межі дискваліфікації з Євро-2024 та ОІ-2024

Коментарі