Абрамович купував гравців конкурентів Челсі через офшорну компанію

Власника лондонського клубу запідозрили в порушенні правил ФІФА

Власник лондонського «Челсі» Роман Абрамович через офшорну компанію купував гравців у командах-конкурентах «синіх», повідомила компанія BBC з посиланням на документи американської фінансової розвідки. У двох матчах Ліги чемпіонів 2014-го року Абрамовичу частково або повністю належали «12 гравців на полі».

Абрамович інвестував в гравців інших команд через компанію, що базується на Британських Віргінських островах. Про це говорять звіти про підозрілі транзакції, що надійшли від банків в FinCEN - спеціальний підрозділ по боротьбі з фінансовими злочинами у складі міністерства фінансів США.

Йдеться про компанію Leiston Holdings, яка використовувала заборонену тепер практику TPO (third-party ownership, «володіння третьою стороною»). Вона має на увазі, що інвестори купують частку майбутньої трансферної вартості футболіста у клубів, яким потрібні гроші. У число гравців, правами на яких частково володіла Leiston, входив Андре Каррільо. У складі лісабонського «Спортінга» він грав проти «Челсі» в Лізі чемпіонів в 2014-му році. У двох матчах групового етапу турніру Абрамовичу частково або повністю належали «12 гравців на полі». У виїзному поєдинку «Челсі» обіграв «Спортінг» з рахунком 1:0, в домашньому взяв гору з рахунком 3:1.

29-річний Каррільо виступав за «Спортінг» з 2011-го по 2016-й роки. Зараз контракт гравця належить «Бенфіці», а сам він на правах оренди виступає за саудівський клуб «Аль-Хіляль».

Практика TPO була заборонена в англійській Прем'єр-лізі з 2008-го року. З 2015-го її також заборонила ФІФА. «Той факт, що транзакції могли бути конфіденційними, не означає, що вони були незаконними або порушували будь-які діючі правила або положення», - заявила BBC представник Абрамовича. Вона підкреслила, що переводи «відносяться до періоду до того, як ФІФА змінила свої правила».

Михайло Шаповалов Джерело: Forbes
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 06 травня 2024, 18:00 8

Sport.ua дізнався, чому капітан відмовився від виступів за збірну України в цьому сезоні

Коментарі