СТУПАР: «Чому призначили штрафний для Львова, а не пенальті для Динамо?»

Екс-арбітр ФІФА спробував знайти пояснення загадковому рішенню Віктора Копієвського

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар поділився думкою про суддівство в матчі 3-го туру УПЛ «Динамо» - «Львів» (3:1).

Відзначимо, що найбільш загадковим рішенням арбітра стало вилучення захисника гостей Міхоубі за відмашку проти Циганкова (друга жовта), після чого в штрафному майданчику «Львова» був призначений не пенальті, а штрафний удар в бік воріт «Динамо».

«Міхоубі заслуговував на обидві жовті картки. Спочатку він заважав Бущану вводити м'яч у гру, за що і був покараний. А потім відмахнувся від Циганкова в своєму штрафному. Але Копієвський цього не бачив - це однозначно. Тому що він контролював хід поєдинку, стежив за тим, як атакувало «Динамо» і м'ячем володів Шапаренко.

Свисток пролунав тоді, коли львів'яни вибили м'яч. Копієвський підійшов до Міхоубі і Циганкова, нагадав захиснику «Львова», що він рукою фолив проти опонента і покарав його другою жовтою. Але чому призначив штрафний в напрямку воріт «Динамо», а не одинадцятиметровий у ворота «Львова«? Цьому немає пояснень. Якщо Копієвський вважав, що ситуацію спровокував Циганков, то по жовтій картці повинні були отримати обидва гравці. Але цього не сталося. Версія така, що арбітр в полі прийняв рішення про покарання Міхоубі на основі підказки асистента. Але чому вони заплутали ситуацію так, що заслужену другу жовту отримав гравець «Львова», а штрафний був призначений в бік воріт «Динамо», незрозуміло, - сказав Мирослав Ступар.

Володимир Клепач Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 14:52 6

Бразилець вважає, що якісно нинішній футбол не кращий за той, який був у його часи

Коментарі