Рим. Світоліна здолала ще одну росіянку на шляху до чвертьфіналу

Українка виграла непростий поєдинок у екс-другої ракетки світу

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) продовжує перемагати на турнірі серії Прем'єр 5 в Римі.

У матчі третього кола українка в двох непростих сетах розібралася зі Світланою Кузнєцовою з Росії (№38 WTA).

Рим. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Світлана Кузнєцова (Росія) - 7:6(6), 6:4

Як і очікувалося, матч вийшов дуже напруженим. На корті зустрілися дві феноменально атлетичні спортсменки, які готові боротися за кожне очко до останнього. Як і в першому матчі на турнірі, у Світоліної були проблеми з першою подачею, цей козир використовувати вдавалося вкрай рідко. А ось Кузнєцова відподавала в цьому матчі дуже непогано.

Матч був тягучим, вигравати очки в три удари виходило вкрай рідко. На перший план виходила фізична готовність і концентрація. Часом Еліна діяла трохи поспішно, але в найважливіші моменти вона була холоднокровною, граючи несподівано гостро.

Перший сет йшов абсолютно на рівних, в середині партії дівчата один раз обмінялися брейками. За рахунку 5:5 росіянка заробила подвійний прихований сетбол, але українці вдалося нейтралізувати цю небезпеку. А в наступному геймі вже Кузнєцовій довелося відігравати сетболи.

Тай-брейк продовжив сценарій всього сету, але ближче до фіналу Еліна заграла максимально активно, вигравши кілька дуже важливих очок. Завершити вдалося ефектним переведенням по лінії з бекхенда.

Друга партія не обіцяла легкої прогулянки, хоча Еліна і повела на старті 2:0, а потім після обміну брейками і 4:2. Практично в кожному геймі була боротьба, але все ж перевага Світоліної стала більш помітною. Кузнєцова трохи не встигала і помилялася більше, ніж може собі дозволити тенісистка в матчі проти Еліни. І якщо в дев'ятому геймі росіянці вдалося врятувати подвійний матчбол на своїй подачі, то після переходу Еліна відподавала відмінно.

Ця перемога дозволить українці з наступного тижня повернути собі місце в топ-5, також в теорії можна поборотися і за топ-4.

У наступному колі Світоліна зіграє проти Маркети Вондроушової (№19 WTA) або Полони Герцог (№50 WTA).

Раніше турнір покинула Даяна Ястремська.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 03 травня 2024, 14:50 4

Дар'я виявилася сильнішою за Анастасію Золотарьову на двох тай-брейках

Коментарі