Динамо – ПФК Львів. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Зголоднілі за перемогами «леви» гостюватимуть на «Олімпійському»

До очного протистояння в рамках 3-го туру Української Прем'єр-ліги футболісти київського «Динамо» і ПФК «Львів» підійшли в кардинально протилежному психологічному стані. «Біло-сині» отримали заряд позитивних емоцій після непростої перемоги над «АЗ» в 3-му раунді кваліфікації Ліги чемпіонів, а «леви» мають в своєму пасиві чотирнадцятиматчеву безвиграшну серію, яка триває з лютого поточного року. У той же час втрата очок в попередньому турі (нічия з «Десною») змушує киян з усією серйозністю налаштовуватися на найближчого опонента.

Киянам найближчим часом доведеться грати в умовах щільного графіку. У такій ситуації тренерський штаб «Динамо» цілком може вдатися до ротації, але переповнений лазарет додає чималого головного болю наставникам команди. Це стосується, в першу чергу, захисної лінії «біло-синіх», особливо її центральної зони. З початку сезону Мірча Луческу змушений експериментувати, часом приймаючи несподівані рішення. Так, спочатку проблемну позицію закривав Кендзьора, а потім у центрбека перекваліфікувався номінально лівий захисник Миколенко. Довелося також вдатися до послуг 18-річного Забарного, який протягом декількох днів дебютував і в УПЛ, і на євроарені. Не дивно, що в такій ситуації з'явилася інформація про намір керівництва «Динамо» повернути в команду серба Драговича, який вже виступав за «біло-синіх».

У «Львова» з кадрами все в порядку, але з ігровими аспектами справи йдуть погано. Як було сказано вище, з лютого «синьо-золоті» обходяться без перемог, і ця обставина не може не засмучувати шанувальників команди. У минулому турі «леви» виступили гостями на чужому святі, опинившись першим офіційним суперником «Колоса» на оновленому стадіоні в Ковалівці. І на жаль уболівальників «Львова», їх команда зазнала нищівної поразки (0:4). «Огидно зіграли в обох таймах і поразку заслужили. У нас був інший план. Хотіли краще зіграти, нав'язати гру супернику. Але вийшло те, що вийшло», - зазначив після поразки наставник львів'ян Георгій Цецадзе.

Втім, склад «містян» в міжсезоння значно оновився, і тренерському штабу «левів» належить провести чималу роботу по налагодженню ігрових зв'язків. У Ковалівці за «Львів» дебютували 7 (!) нових футболістів і воротар Пеньков, який прийшов в команду на початку цього року. Негативно вплинув на тренувальний процес львів'ян і вимушений простій. Перед зустріччю стартового туру у п'яти гравців основної команди був виявлений Covid-19, тому матч проти «Миная» був перенесений, а «синьо-золоті» пішли на самоізоляцію.

Історія очних зустрічей суперників нараховує дев'ять матчів, при цьому команди жодного разу не грали внічию. Кияни вісім разів обігравали «левів», а «синьо-золоті» здобули одну вікторію. Сталося це в жовтні 2018-го, коли результативний удар Лукаса Тейлора на полі НСК «Олімпійський» приніс перемогу «містянам». У минулому чемпіонаті кияни двічі впевнено обіграли львів'ян. У столиці Західної України «біло-сині» здобули перемогу з рахунком 3:0 (дублем відзначився Буяльський і ще один гол забив Де Пена), а в Києві господарі поля забили чотири голи у ворота суперників (результативні удари на рахунку Шапаренка, Циганкова, Бесєдіна і Попова).

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Сирота, Забарний, Кендзьора, Андрієвський, Сидорчук, Буяльський, Вербич, Соль, Родрігес.

ПФК «Львів»: Пеньков, Челіч, Махмутович, Велвес, Клименчук, Айнсалу, Борзенко, Грисьо, Міхобі, Богунов, Філіпе.

  • 1.16
  • 7.7
  • 14
Сделать ставку
  • 1.15
  • 8.20
  • 16.50
Сделать ставку
  • 1.17
  • 7.70
  • 15.0
Сделать ставку

19 вересня, субота

«Динамо» - ПФК «Львів»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - ЛЬВІВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Прогноз Sport.ua - 2:0
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 квітня 2024, 13:41 5

Захисник «Миная» – про скандал навколо матчу з «Динамо»

Коментарі