Світоліна відновила сезон перемогою над Павлюченковою в Римі

Поразку в парному розряді вважатимемо тренуванням

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) стартувала з перемоги в одиночному розряді на турнірі серії Прем'єр 5 в Римі.

У матчі другого кола українка розібралася з росіянкою Анастасією Павлюченковою (№36 WTA).

Рим. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Анастасія Павлюченкова (Росія) - 6:3, 7:6(4)

Після розгрому в матчі парного розряду багато хто переживав про готовність Світоліної до грунтового сезону. Але не потрібно забувати, що Еліна, м'яко кажучи, не найкращий парний гравець, і козирі у неї зовсім інші.

Суперниця для повернення попалася не з найкращих. Павлюченкова хоч і віддає перевагу більш швидкому покриттю, все ж має 3 перемоги на грунтових турнірах WTA. У плані пересування кортом росіянка на кілька швидкостей позаду, але вогнева міць в неї на рівень вища.

Починалося все прогнозовано: Анастасія хотіла якомога швидше забити, а Світоліна намагалася більше вигравати очки за рахунок тактики і виманювання невимушених помилок. Але це не була абсолютно захисна гра, при будь-якому зручному моменті українка намагалася атакувати. Коли таке траплялося, Павлюченкова часто вже й не бігла за м'ячем. Але Еліні не вистачало якоїсь різноманітності, та й перша подача кульгала. Досить дивно, що з таким відсотком потрапляння першого м'яча вона так і не дозволила суперниці зробити брейк. На прийомі шансів було відверто мало, але єдиний брейкпойнт був реалізований, це принесло перемогу в партії.



У другому сеті Світоліна почала трохи м'якше подавати першу і одразу ж віддала подачу. Павлюченкова вела 3:0, але було комфортне відчуття, що вона не зможе втримати перевагу. Особливої стабільності в грі жодної з тенісисток сьогодні не було. Як це часто буває, після впевненого першого сету на подачі, у другому - пішли одні брейки. Дівчатам на прийомі стало набагато краще заробляти очки, інтрига зросла. За рахунку 4:4 українці вдалося реалізувати подвійний прихований матчбол, але з подачею на матч не склалося. Була довга боротьба на більше-менше, але в цьому моменті вдача була на боці росіянки.

На тай-брейку гра йшла на рівних до того моменту, поки Світоліна на фінальних очках не показала, що все ж вона на даний момент перевершує Павлюченкову в класі. Еліна не побоялася зіграти гостро і нестандартно, заслужено вигравши цей матч. Гарна перемога для повернення, яка також показала, над чим ще потрібно попрацювати.

У наступному колі Світоліна зіграє проти Анетт Контавейт з Естонії (№21 WTA) або Світлани Кузнєцової з Росії (№38 WTA).

Раніше до третього кола вийшла Даяна Ястремська. До цього найкращі українські тенісистки програли матч парного розряду.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 15 травня 2024, 00:02 0

Завершився черговий ігровий день на турнірі

Коментарі