Мірча ЛУЧЕСКУ: «Думав над тим, щоб поміняти Родрігеша в перерві»

Наставник «Динамо» - про перемогу над «АЗ Алкмаар»

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу прокоментував перемогу своєї команди над «АЗ Алкмаар» 2:0 в третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів:

- Чи пам'ятаєте ви матч чвертьфіналу Ліги чемпіонів в 1999-му році «Динамо» - «Реал», коли наша команда теж видала дуже важкий перший тайм, а потім виграла другу половину зустрічі з рахунком 2:0?
- Це були зовсім інші часи. У «Динамо» тоді була дуже сильна команда, одна з найкращих в Європі. Ми ж зараз тільки створюємо команду, ми в пошуках свого шляху, і нам на це ще потрібен якийсь час.

Сьогодні з двох сторін була максимально тактична гра. Не забувайте, що АЗ ось такими довгими передачами фактично виграв чемпіонат Нідерландів. Ця команда заманює суперника і грає їм за спину. АЗ завжди показує такий агресивний футбол.

Але сьогодні ми дуже ефективно нівелювали ці сильні сторони суперника, перекрили зони за спинами наших захисників, в які грав АЗ. У першому таймі, за великим рахунком, суперник нічого біля наших воріт не створив.

У перерві я сказав хлопцям, щоб вони мали терпіння: у другому таймі гості підуть в атаку великими силами, і у нас з'являться зони в контратаках. Так і сталося.

Вдячний хлопцям за виконання всіх тактичних підказок, за божевільну самовіддачу, за терпіння і за цей результат!

- Як оціните гру Забарного? І кого ви хотіли б отримати в суперники в наступному раунді - «Гент» чи «Рапід»?
- Ми зараз думаємо про наступний матч, а не про те, кого ми отримаємо в суперники. Якщо не зв'язуєш перемоги, робота втрачає сенс.

Що стосується першого питання, то Забарний дуже добре сьогодні зіграв. Я довіряю молодим хлопцям. Це нормально, що вони створюють конкуренцію більш досвідченим футболістам. Не можна не відзначити і Миколенка, який сьогодні грав не на своїй позиції, але теж проявив себе дуже добре. Втім, було б несправедливо, якби я похвалив тільки цих двох футболістів, адже вся команда зіграла супер!

- Що скажете про гру Родрігеса?
- Я думав над тим, щоб змінити його в перерві матчу, але все-таки повірив в нього, і він цю довіру виправдав сповна!

Олег Дідух Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 12:30 13

Клуб, за який грають Артем Довбик і Віктор Циганков, поки що не підтвердив цю інформацію

Коментарі