Яким експерти бачать 2-й тур УПЛ

Не вважають «Динамо» фаворитом матчу з «Десною», віддають перемоги «Зорі» та «Колосу»

Оглядач Sport.ua розпитав про головні інтриги майбутнього туру відомих фахівців.

Динамо - Десна

Сергій Нагорняк, екс-півзахисник збірної України:

- Якщо подивитися на матч «Динамо» з «Олімпіком», то кияни впевнено обіграли суперника, показавши хорошу гру. Що стосується матчу проти «Шахтаря» за Суперкубок України, то «Динамо» грало вже трошки в інший футбол. Поки від гри «Динамо» враження позитивні, але складно сказати, що буде далі і якою буде команда в матчі проти «Десни».

Руслан Забранський, екс-нападник «Миколаєва»:

- Говорити про «Динамо» Луческу можна буде після зимових зборів, коли команда пройде повноцінний збір. Зараз видно, що з'явилася мотивація у гравців. Коли Ігор Суркіс представляв Луческу футболістам, він сказав: «Якщо у вас не вийде і з цим тренером, тоді будемо міняти вас». Я думаю, це додало мотивації гравцям. Що стосується самого матчу, мені здається, буде нічия.

Едуард Цихмейструк, екс-півзахисник «Іллічівця»

- У будь-якому випадку, для обох команд важливий результат. Не думаю, що у «Динамо» є ейфорія після перемоги в Суперкубку. Йде становлення команди, тренери дивляться на гравців, підбирають схеми. Зараз гравцям важливо показати найкращі свої якості. Для «Десни» - «Динамо» сильний подразник. Це буде однозначно цікавий матч.

Минай - Олександрія

Руслан Забранський:

- «Рух», «Минай» та «Інгулець», як мені здається, займуть місця з 7 по 12. Що стосується самого матчу, то щоб «Олександрія» прогресувала, потрібно підсилюватися, вливати свіжу кров. Вони грають одним і тим же складом, мабуть, трохи втомилися один від одного. Потрібно трохи підсилитися і вливати фінанси. У цьому ж конкретному матчі «Олександрія» повинна вигравати.

Дніпро-1 - Олімпік

Сергій Нагорняк:

- Я подивився на «Олімпік» у першому турі, він абсолютно по справі програв «Динамо». А що стосується «Дніпра-1», то в матчі проти «Інгульця» він зіграв унічию (1:1) і було видно, що є певні проблеми у команди. Пізніше я бачив «Олімпік» у матчі проти «Шахтаря» і там він справив на мене найприємніше враження. Тому, я б не сказав, що в грі між «Дніпром-1» і «Олімпіком» є якийсь явний суперфаворит. У «Дніпра» є свої проблеми зі складом, але гра буде цікавою.

Зоря - Маріуполь


ФК Заря

Владислав Ващук, екс-захисник «Динамо»:

- У «Зорі» пішли деякі гравці, команда змушена перебудовуватися. Хтось не виконує покладені тренером функції. В цьому є труднощі у луганчан. Складно припустити, як завершиться цей матч. «Зоря» фаворит, але не виключаю й іншого результату.

Сергій Нагорняк:

- Обидві команди невдало стартували в новому чемпіонаті. У Маріуполя будується нова команда. Так, багато футболістів з «Шахтаря», але прийшов новий тренер, у якого нові вимоги. Взагалі, зараз складно сказати, що собою являє «Маріуполь». Тільки через 2-3 тури можна буде зробити якісь висновки. «Зоря» - безумовний фаворит у цьому протистоянні. Є нові футболісти, але якщо команда не буде вигравати такі матчі, то їй буде складно повторити минулорічний успіх.

Едуард Цихмейструк:

- Наскільки сильний трансфер Гладкого в «Зорю» - для мене питання. Не уявляю, в якій він формі. Я здивований цим переходом. Те, що програла «Зоря» в першому турі, це певна несподіванка. А в Маріуполі новий тренер і він хоче бачити трохи інший футбол. Думаю, те, чого він навчався на стажуванні в Іспанії, буде прищеплюватися команді. Тут можна очікувати, що результат буде не відразу. «Зорі» потрібно вигравати в цьому матчі. За грою та амбіціями «Зоря» повинна бути сильніше і вище. Що стосується Гладкого, то коли новий футболіст приходить в команду, йому завжди важливо показати себе з кращого боку. На емоціях він може видати одну-дві гри, але наскільки його вистачить надалі - питання відкрите.

Колос - Львів

Владислав Ващук:

- «Колосу» хочеться проявити себе в Європі. Пишеться історія. Взагалі-то, берегти себе для якихось матчів не можна, але в даному випадку розумно було б заощадити сили для успішного виступу в єврокубках.

Едуард Цихмейструк:

- І на новому стадіоні, та й в принципі, «Колос» вдома повинен обігравати «Львів». Наскільки готовий Селезньов? Те ж питання, що і з Гладким. Ми давно не бачили їх обох у справі. Наскільки швидко Євген зможе влитися в цей колектив, наскільки він готовий виходити на поле, чи бачить його Костишин у своїй схемі? Не думаю, що у «Колоса» зміниться схема на якусь суператаку в три нападники. Вони грають з одним форвардом. Це цікаво, наскільки він підсилить команду. Це досвід, він у багатьох моментах може зіграти. У «Колоса» все побудовано на командній грі, одна людина не вирішує якихось завдань.

Ворскла - Інгулець

Владислав Ващук:

- Найголовніше, щоб гравці «Ворскли» не розслабилися і не подумали, що раз «Інгулець» ще недавно грав у Першій лізі, то це - прохідний суперник. Тут все залежить від Максимова. Звичайно, фаворитом виглядає полтавський клуб, але не варто недооцінювати суперника.

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 16 травня 2024, 22:31 9

Тайсон відмовився дивитися у бік Олександра після прес-конференції

Коментарі