Сарагоса не заплатить Шахтарю в 2020 році за боргом по Матузалему

Іспанський клуб виграв судовий процес проти своїх кредиторів, серед яких були і «гірники»

«Сарагоса» в суді домоглася скасування виплат за боргами в справі про банкрутство, які клубу належало здійснити своїм кредиторам в нинішньому році.

Напередодні суд взяв до уваги обставини, про які заявила «Сарагоса». Зокрема, клуб апелював до того, що через коронавірус не має можливості проводити матчі з уболівальниками, через що втратив чималу частину доходу. Крім того, не кращим чином справи йдуть і зі спонсорами.

Тому виплата 2,4 мільйонів євро всім кредиторам в нинішньому році з боку «Сарагоси» проведена не буде. Зазначений платіж буде пропорційно розбитий на наступні роки, адже арагонський клуб зобов'язався сплатити борги до 2025 року.

Якби суд не підтримав позицію «Сарагоси», то іспанський клуб з високою часткою ймовірності оголосив би про ліквідацію, і його кредитори взагалі були б позбавлені можливості отримати хоч якусь частину боргів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «Сарагоса», в рамках якої відкрито справу про банкрутство, виплатить лише 40% від суми свого боргу перед кредиторами. «Шахтарю» іспанський клуб всього винен 5,4 мільйонів євро з 13,5 мільйонів, які раніше були присуджені «гірникам» в рамках гучної «справи Матузалема».

Детальніше щодо цієї ситуації читайте в докладному матеріалі, що вийшов на Sport.ua в липні - «Шахтар» продовжує суперечки з «Сарагосою» по боргу за Матузалема».

Олексій Сливченко Джерело: El Periodico de Aragon
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:30 0

Екс-головний тренер «Колоса» розповів про те, чим зараз займається

Коментарі