8 м'ячів до рекорду. Хто в світі забивав за збірну більше за Роналду

Найбільше за збірні забив форвард з Ірану Алі Даєі – 109 м'ячів

Португальський форвард Кріштіану Роналду став першим європейцем, який забив вже більше ста голів за національну збірну.

Відмітки в сто голів він досяг 8 вересня 2020 року в матчі збірної Португалії в гостях у Швеції (2:0) в рамках Ліги націй УЄФА. І в тому ж поєдинку забив свій 101-й гол за національну команду.

Португалець є найкращим снайпером європейських збірних в історії, випереджаючи легендарного угорця Ференца Пушкаша на 17 голів.

Більше нього на рівні збірних забивав лише нападник збірної Ірану Алі Даєі - 109 м'ячів.

Серед жінок позначки в 100 голів за збірну досягли відразу сім футболісток. У світі лідирує Крістін Сінклер з Канади (186), а в Європі - німкеня Біргіт Принц (128).

Кращі снайпери Європи за всю історію

На своєму полі Роналду забив 47 голів (включаючи фінальні стадії Євро-2004 і Ліги націй-2019), в гостях - 39 і ще 15 на нейтральній території. Роналду забивав в 66 матчах, і в 55 з них Португалія святкувала перемогу, в п'яти зіграла внічию і в шести поступилася. На рахунку Роналду 15 дублів, 9 хет-триків, 2 покери, а ще 42 м'ячі він забив по одному.

По сім голів Роналду забив збірним Литви і Швеції (саме їй він поклав свій сотий м'яч). По п'ять - збірним Андорри, Вірменії, Латвії та Люксембургу. По чотири - Угорщини, Нідерландів, Фарерам і Естонії. Поки він ні разу не засмутив Францію, Німеччину, Італію та Англію.

Рекорди Роналду

Микола Степанюк Джерело: УЄФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 01:47 1

Дортмундський клуб здолав французький колектив з рахунком 1:0 у першій півфінальній грі

Коментарі