ЛЕВЧЕНКО: «Лукашенко недооцінив жінок. Мовляв, що «бабам» місце на кухні»

Екс-гравець збірної України – про протести в Білорусі

Колишній півзахисник збірної України Євген Левченко пояснив свій пост в Twitter зі словами «Живе Білорусь!».

- В який момент ви вирішили, що прийшов час висловити публічно свою позицію щодо ситуації в Білорусі?
- Для мене тим моментом стала несправедливість, від якої мене просто нудить, коли я бачу, як наближені до Лукашенка і його свита маніпулюють, як збудований режим. Зараз я говорю не тільки про вибори. Це вже остання крапля.

26 років - це такий термін, коли вже не ти володієш, а влада захопила тебе в свої клешні. Це вже диктаторство в квадраті, коли людина просто-напросто захопила всю владу. Відправною точкою стало те, що люди вийшли на вулицю з правильним настроєм і мирним протестом, щоб висловити свою народну точку зору.

Якщо проводити паралелі з Україною, то я бачу як багато подібностей, так і відмінностей. Люди висловили свою позицію, а Лукашенко відреагував на це кровопролиттям і насильством, по суті, знищуючи свій народ. Для мене це стало кричущим і неприйнятним.

Коли ти живеш за кордоном, то бачиш, як ті ж демонстрації відбуваються тут, наскільки це все вільніше, а люди мають право висловлювати свою точку зору. А коли я бачу, як ставляться до людей в пострадянському просторі, то мене це дуже сильно дратує. Я був на Болотній, коли в Росії відбувалися такі рухи. Приїжджав до Києва, коли все починалося.

Якщо говорити про революції, то я не прихильник кровопролиття. Але я за те, щоб влада не була в однієї людини, яка її узурпує. Лукашенко абсолютно нетолерантний до опозиції. Зараз ми більше говоримо про представників чоловічої статі. Вони просто поїхали за кордон або згнивають у в'язниці. А тут жінки стали тригером для того, щоб люди вийшли на вулицю. І це дуже важливо.

Якщо з чоловіками Лукашенко розбирався по-чоловічому, садив в тюрми або вони безслідно зникали, то жінок він недооцінив, мовляв, чого вони вийшли, «бабам» місце на кухні. Жіноча сила показала, що вони можуть і які права у них повинні бути. Це все підняло хвилю протестів.

Чого я дуже не очікував - що білоруси так згуртовано вийдуть на вулиці. Це багато про що говорить, - сказав Левченко.

Читайте також: Найкращий бомбардир Білорусі відмовився виступати за збірну через Лукашенка

Денис Шаховець Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 24 травня 2024, 14:06 0

Френк Воррен висловився про перспективи

Коментарі