Екс-гравець Полісся пояснив, чому грав за команду з так званої «ЛНР»

Олексій Лобов вважає, що час перестати ділити людей на «бандерівців» та «ватників»

Півзахисник Олексій Лобов, якого нещодавно виключили з «Полісся» через те, що він виступав на окупованій території, в так званій «ЛНР», розповів, чому грав за команду з окупованої Луганщини.

«Можливості відразу покинути територію у моєї сім'ї і мене не було. Я продовжував грати в алчевській «Сталі». Через півроку команду перейменували в ЦСКА НМ. Я продовжував там грати. В той момент і в тому віці я й подумати не міг, що все може так статися, що футбол настільки переплететься з політикою. Я просто продовжував займатися своєю улюбленою справою, не підозрюючи, що це може бути для когось образою.

Я ніколи не підтримував і не прославляв «ДНР» і «ЛНР». У мене була одна мета - грати в футбол. Мої батьки ніколи не підтримували і не брали участь в підтримці «ДНР» і «ЛНР». Як тільки у мене з'явилася можливість покинути ці території, я нею скористався. Ми не можемо під одну гребінку брати всіх підряд.

Одна справа форс-мажорні життєві обставини, інше - навмисні дії. Я не був у Львові і не тікав в 2014 в Алчевськ. Я народився там і виріс. Я не отримував паспорт Російської Федерації або будь-яких псевдореспублік, а - громадянин України, який при першій нагоді приїхав на підконтрольну частину.

Ніхто з героїв або негероїв не має права проявляти бажання поставити мене на коліна, просто тому що у них таке радикальне сприйняття життя. Ми повинні перестати ділити людей на синіх і червоних, на лівих і правих, на «бандерівців» і «ватників». Якщо ми хочемо миру і єднання, будь-яка держава починається з людини, а не навпаки.

Я хочу грати тут і бути частиною України, прославляти на змаганнях честь цієї країни і робити так, щоб мільйони українців від Львова до Луганська, від Чернігова до Сімферополя пишалися своєю єдиною країною», - сказав Лобов.

Володимир Клепач Джерело: ТаТоТаке
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:19 0

Команди зіграли унічию – 2:2

Коментарі