КАШТРУ: «У нас було 70% володіння, але якщо без реалізації, це нівелюється»

Головний тренер «Шахтаря» пояснив причини поразки від «Динамо»

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру після поразки в матчі за Суперкубок України від «Динамо» (1:3) прокоментував гру так:

- Чому ми програли в сьогоднішньому матчі? Гадаю, відповідь очевидна. Було три удари у «Динамо», і вони змогли їх реалізувати. У нас же була достатня кількість моментів, але, на жаль, ми не змогли їх реалізувати. Це головна різниця. Незважаючи на те, що у нас було 70 із гаком відсотків володіння м'ячем, якщо немає реалізації, то це нівелюється.

Зрозуміло, що футбол не завжди справедливий. Нікому не цікаво, грав ти добре або погано, а рахуються голи, які команди забивають і, відповідно, пропускають. Сьогодні ми маємо прийняти цю несправедливість. Звичайно, я розчарований результатом. З першого й до останнього моменту ми домінували у грі, повністю поміняли по ходу матчу нашу тактичну схему, постійно намагалися створювати моменти, посилювали лінію атаки. Але, незважаючи на повне домінування, ми програли другий тайм із рахунком 0:1. Це здається нереальним... Нічого не поробиш, у футболі цінується результат - і нічого більше.

- Чому Марлос не вийшов із перших хвилин?

- Це було моє рішення. У моєму розпорядженні 20 із гаком гравців, доступних на гру. Ми прийняли рішення, що в сьогоднішній грі необхідно задіяти більш лінійного вінгера, який міг би забігати в зону між центральним та крайнім захисниками. І зрозуміли, що Тете підходить ідеально під цю схему. Марлос більше звужує, відповідає за середину, а Тете - більше фланговий гравець. При цьому ніхто не відміняє того факту, що Марлос - чудовий гравець та великий професіонал.

- Чи задоволені ви фізичною формою своєї команди?

- Що стосується фізичної форми, то ми виглядали добре протягом усієї гри. Я неодноразово казав, що не переживаю за фізичний стан своїх гравців. Я знав, що хлопці будуть сильні в цьому компоненті у сьогоднішній грі, і вони показали це на полі. Ми змогли притискати суперника, грати з високою інтенсивністю, у динамівців практично не було контратак. Ми прекрасно розуміли, що у нас лише чотири дні між іграми, але цього часу цілком достатньо, щоб підготуватися. З чотирьох, на мою думку, найбільш важливих аспектів - техніка, тактика, фізика та психологія - мене змушувала хвилюватися лише остання складова. Зовсім нещодавно пройшла гра (з «Інтером» у Лізі Європи. - Авт.), яка дуже сильно розчарувала нас. А у фізичному плані ми чудово розуміли, як треба діяти. І що мене по-справжньому засмутило сьогодні - це те, що «Динамо» три рази б'є по наших воротах, і забиває три м'ячі.

У другому таймі ми почали грати у три захисники, з Кривцовим, Степаненком та Бондарем, висунувши вперед Додо та Матвієнка, звузивши Тайсона, відтягнувши в середину Тете та Соломона, а Марлос та Алан Патрік підключалися до початку атак. Мораес при цьому намагався витягнути на себе захист «Динамо». В принципі, нам вдавалося дістатися до воріт суперника, закінчуючи матч фактично з двома захисниками, але ще забити так і не вдалося. Я можу довго говорити про це, але лише привітаю «Динамо» з перемогою. Наша ж головна мета залишається незмінною - стати чемпіонами України.

- Перед матчем ви тепло привіталися з Мірчею Луческу. Розмовляли про щось?

- Так, ми привіталися, сказали один одному кілька приємних слів. Після матчу він привітав нас із тим, як ми грали, а перед грою сказав, що для нього велике щастя знову стати тренером та бути в Україні. Луческу - по-справжньому футбольна людина, він заслуговує на глибоку повагу.

- Луческу не так давно в «Динамо». Як ви оціните роботу, яку він виконав у київському клубі?

- Я можу припустити, але говорити про те, як змінилося «Динамо» або що буде в найближчому майбутньому, мені складно. Можу говорити про суперника по тій грі, яку ми провели зараз. «Динамо» завжди буде командою, яка боротиметься за чемпіонство в Україні. Але у киян було лише 20% володіння м'ячем. Луческу - не той тренер, який «закриває» свою команду в обороні. Гадаю, в подальшому ми побачимо «Динамо» з іншим обличчям - не з тим, що було сьогодні. А боротьба за перше місце буде, як завжди, напруженою. І ми готові до цього. У житті нічого просто не дається - лише старанна робота буде давати свої плоди. Важливо показувати характер бійців, і ми будемо це робити протягом усього сезону. Незважаючи на те, що сьогодні був день розчарувань для нас.

Микола Степанюк Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 24 травня 2024, 18:03 2

Тайсон програв Олександру у мегафайті за абсолют

Коментарі