Ястремська з камбеком обіграла Вінус Вільямс у Нью-Йорку

Українська тенісистка здолала легендарну американку в трьох сетах, програвши перший

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№25 WTA) стартувала з перемоги на турнірі серії Прем'єр 5 в Нью-Йорку («Western & Southern Open»), який в цьому році перенесли з Цинциннаті.

У матчі першого кола українка, посіяна на змаганнях під 16-м номером, з камбеком обіграла екс-першу ракетку світу Вінус Вільямс (№65 WTA), яка отримала від організаторів вайлд-кард.

Нью Йорк. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Вінус Вільямс (США) - 5:7, 6:2, 7:5

Матч почався з шести поспіль виграних очок Вільямс-старшої, але дуже швидко Даяна перехопила ініціативу. Вона намагалася диктувати умови на корті, рано зустрічала м'яч і в більшості розіграшів швидко захопила ініціативу. За рахунку 4:2 українка не зуміла реалізувати два прихованих сетболи, після чого її гра трохи посипалася.

Даяна стала частіше атакувати з непідготовлених позицій, в зв'язку з чим помилялася і втрачала важливі очки. Вільямс також робила все можливе для перемоги, за що була винагороджена виграшем з рахунком 7:5.



Як виявилося, Ястремська підвернула щиколотку і відчувала біль, проблему довелося вирішувати під час медичного тайм-ауту. На старті другого сету Даяна була близькою до того, щоб відпустити Вінус у відрив, але їй вдалося повернутися в гру з рахунку 0:1 (0-40) і вирватися вперед 5:1. Під час другої партії вона також кілька разів скаржилася на мозоль на великому пальці іншої ноги, але ще раз викликати на корт фізіо їй дозволили тільки після завершення сету. Тому доводилося максимально фокусуватися на кожному розіграші, що в кінцевому рахунку і зменшило кількість невимушених помилок. Та й Вінус перестала здійснювати потужний тиск, який спостерігався до цього.


У вирішальному сеті боротьба була вже більш рівною, вісім перших геймів обійшлися взагалі без брейкпойнтів. Але в найвідповідальніший момент американка втратила ритм на подачі і дозволила українці оформити прихований матчбол. З першого разу Даяні не вдалося подати на матч, але через два гейми і три брейкпойнти Вінус Ястремська все ж здобула цю безсумнівно важливу перемогу в далеко не найпростішому для себе поєдинку.

У наступному раунді Ястремська зіграє проти американки Бернарди Пери (№61 WTA).

Нагадаємо, що попереднього разу Ястремська вигравала матч, програвши першу партію, ще на початку минулого сезону в Брісбені в поєдинку проти представниці США Варвари Лепченко. До цього моменту серія поразок Даяни після програшу першого сету налічувала рівно 20 матчів.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 20 травня 2024, 15:45 10

Еліна стартувала з перемоги на одному з найуспішніших для себе турнірів

Коментарі