СТУПАР: Через Лучі і УАФ маємо суддівський скандал в матчі Шахтаря і Колоса

Спеціаліст розібрав найбільш суперечливі епізоди матчу

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар поділився думкою про суддівство в матчі 22-го туру УПЛ «Шахтар» - «Колос» (3:1).

«Я б не сказав, що це були прості моменти для суддівства і Пасхал помилявся грубо. Епізоди з першим і третім пенальті - тонкі, які потребують значної концентрації, а Ігор, можливо, був не настільки сконцентрований, як потрібно для такого матчу.

До другого пенальті питань немає - фол і жовта картка Задої. В епізоді з третім пенальті Оріховський намагався вибити м'яч з-під ніг опонента і все ж першим торкнувся м'яча. Марлос намагався зіграти з користю для себе, але зустрів не м'яч, а ногу Оріховського. Акценти розставив один з повторів. Завдяки ньому видно, що там швидше фолив гравець «Шахтаря». А ось в епізоді з Патріком і Петровим (перший пенальті) ситуація тонка. Кирило не робив підніжку супернику, але його ліва нога була виставлена ​​в бік. Я б сказав, що Петров не уникнув контакту і не намагався цього зробити, а Патрік наткнувся на ногу - дискусійний момент.

А чому на матчі не працював ВАР? Зрозуміло, що навчання, але хіба вчити новачків повинні на таких іграх? Чому не на матчах U-21? Згідно зі статистикою, «Колос» - одна з тих команд, в матчах за участю яких найчастіше виникають складні для суддівства епізоди.

У нас були погані повтори, але навіть завдяки ним ми розібралися. Упевнений, що було б легше і Пасхалу, якби у нього була можливість скористатися ВАР. І те, що такої можливості в такому складному матчі не було - вина Лучі і УАФ. Готуватися до сезону потрібно було заздалегідь. А так маємо скандал», - сказав Мирослав Іванович.

Огляд матчу

Володимир Клепач Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі