Луїш КАШТРУ: «Вітаю президента, що ми зараз можемо грати в Києві»

Головний тренер «Шахтаря» оцінив перемогу над «Колосом» на старті чемпіонату

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру оцінив перемогу над «Колосом» (3:1) на старті нового чемпіонату, розповів про своє бачення ротації і поділився думкою про нереалізовані пенальті:

- Чому не проводилася ротація в лініях півзахисту й атаки, враховуючи щільний графік?

- У нас не буде великої кількості матчів. Календар не такий щільний. Попереду гра з «Динамо» - і ми зупиняємося. Зрозуміли, що потрібно додати впевненості команді. Крім фізичної, технічної і тактичної складових мене також змушує переживати психологічна. Було дуже важливо додати впевненості всім хлопцям, які грали в півфіналі, і ми випустили їх з абсолютно чистою совістю, розуміючи, що ще є час до наступного матчу.

- «Шахтар» входить в сезон без паузи. Це плюс чи мінус?

- Так, дуже складно. Звичайно, це не добре для нас, абсолютно не було часу для відпочинку. Після півфіналу відпочили один день, а вже через два граємо в наступному сезоні. Дивно, але цей новий час. Прекрасно розуміємо, що зараз так потрібно. І якщо так, то ми знаходимося тут, продовжуємо працювати, ми - професіонали. Знаємо, що іноді життя не дає нам того, що ми хочемо, не дає належного відпочинку. Дуже важливо підходити до матчів з такими ж амбіціями і віддачею, як ми це робили в минулому сезоні.

- У вас не було спокуси дати відпочити перед матчем за Суперкубок лідерам команди - Мораесу, Марлосу, Патріку, Тайсону?

- Відпочинок перед Суперкубком? Послухайте, якби ми були в Англії, напевно, померли б, ні? Якби ми були в більш складних чемпіонатах, напевно, було б жахливо. Гравці готові, і вони сьогодні добре себе показали. Як я вже сказав, після півфіналу психологічна складова змушувала мене переживати. Це була ненормальна для нас поразка. Хлопці добре себе показали, створювали моменти, досягли перемоги 3:1. Ми помилилися? Ні, не помилилися. Воротар суперника відбив два відмінних пенальті. Наша команда добре себе показала. Навіщо відпочивати? Зараз ми трохи відпочинемо і підготуємося до «Динамо».

- Поділіться думкою про незабиті пенальті.

- Воротар дуже добре себе проявив і зробив два чудових сейви: на пенальті як Тайсона, так і Марлоса. Відмінний голкіпер. Важкий суперник. Прекрасно пам'ятаю, що в двох останніх матчах з «Колосом» ми перемогли з рахунком 1:0 і 2:0, причому другий м'яч нам вдалося забити лише на 90+4-й хвилині. Дуже складна, добре організована команда, яка змогла пробитися в Лігу Європи. Тому ми знали, що чекає важкий матч. Було дуже важливо пройти через це з якісною грою, що ми і зробили. Вітаю своїх гравців.

- Домашні матчі «Шахтар» тепер проводить в Києві на НСК «Олімпійський» і витрачає менше часу на дорогу. Які плюси ви в цьому бачите?

- До речі, скористаюся можливістю, щоб привітати адміністрацію, пана президента з тим, що змогли домовитися про те, що ми зараз можемо грати в Києві. Дійсно було дуже багато перельотів протягом минулого сезону. Всі ці години в сумі можна поміняти на відпочинок і підготовку. У нас і так дуже перенасичений сезон: Кубок, Ліга чемпіонів, чемпіонат. Закінчився минулий сезон - через кілька днів розпочався новий. Це дозволить більше відпочивати. Тому для нас, звичайно, це вирішальний фактор, щоб бути більш підготовленими.

- Сьогодні в основі вийшов Трубін. Як ви прокоментуєте його появу на полі? Чи пов'язано це з останнім матчем з «Інтером»?

- Всі хлопці, що знаходяться в розташуванні «Шахтаря», готові виходити на поле і грати, коли тренер розуміє, що вони повинні грати. Це те, що зробив Трубін. Я дав йому можливість, він добре себе показав. Вітаю команду з сьогоднішнім матчем!

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі