Севілья - Інтер. Прогноз і анонс фіналу Ліги Європи

У вирішальному матчі Ліги Європи зіграють «Севілья» Хулена Лопетегі та «Інтер» Антоніо Конте

Боротьба в Лізі Європи-2020 досягла свого апогею, і в п'ятницю, 21 серпня в Кельні на стадіоні «Рейн Енергі» відбудеться фінал, в якому зіграють «Севілья та «Інтер». Несподіваним такий фінал назвати не можна: обидві команди входили в число топ-фаворитів перед стартом плей-оф.

У вирішальному матчі зіграють команди, які за свою історію на двох виграли цілих вісім титулів в Лізі Європи і її попередній версії, Кубку УЄФА. «Інтер» був королем Кубка УЄФА в 90-і роки: перемоги в 1991, 1994 і 1998 роках і програний німецькому «Шальке» фінал 1997 року.

«Севілья» в свою чергу стала домінатором турніру в 21-му столітті, і виграла його п'ять разів за десять років: в 2006, 2007, 2014, 2015 і 2016 роках. Що цікаво, між собою в офіційний матчах до цього «Інтер» і «Севілья» не грали ні разу.

Переможна ходу «Інтера» на шляху до фіналу була дуже впевненою, хоча з «Хетафе» в перші 20-25 хвилин команді було дуже важко: підсумковий досить комфортний рахунок 2:0 не повинен вводити в оману.

Однак у «Севільї» суперники в цілому були складнішими. В 1/16 фіналу команда Хулена Лопетегі лише завдяки правилу виїзного гола пройшла скромний за європейськими мірками «Клуж» - 0:0, 1:1. Але було це ще до карантину, а після нього «Нервьоненсес» виглядали вражаюче, і пройшли «Рому» Паулу Фонсеки, грозу авторитетів «Вулверхемптон» і «Манчестер Юнайтед», який наряду з «Інтером» вважався одним з двох головних фаворитів турніру.

«Інтер» до карантину в 1/16 фіналу легко розправився зі скромним «Лудогорцем» (2:0, 2:1), а потім, як уже було сказано вище, здобув непросту перемогу над «Хетафе». У чвертьфіналі з «Байєром» все було рівно навпаки в порівнянні з поєдинком з «Хетафе»: підсумковий рахунок 2:1 нібито говорить про напружену боротьбу, хоча насправді перевага «Інтера» була дуже відчутною. Ну а що було в півфіналі з «Шахтарем», всі українські любителі футболу і так прекрасно пам'ятають.

В цілому у «Інтера» безпосередньо перед карантином і відразу після нього простежувався певний ігровий спад, який і не дозволив команді Антоніо Конте до останнього на рівних боротися з «Ювентусом» за Скудетто. Однак під кінець чемпіонату Італії «нерадзуррі» знову набрали максимальні оберти, обіграли «Наполі» і «Аталанту» і на одному диханні дісталися до фіналу Ліги Європи. І тепер у Антоніо Конте є шанс завершити свій перший сезон в «Інтері» з трофеєм.

Для обох наставників цей матч буде, можливо, найважливішим в тренерській кар'єрі. У Хулена Лопетегі в тренерській кар'єрі взагалі немає серйозних трофеїв: поки що він запам'ятався всім тільки скандальною відставкою зі збірної Іспанії напередодні ЧС-2018 і повним провалом на чолі мадридського «Реала».

У Конте внутрішніх трофеїв дуже багато, однак при цьому за італійським фахівцем закріпилося реноме невдахи єврокубків. І немає сумнівів в тому, що такий амбітний тренер дуже хоче цього клейма позбутися. А, можливо, і голосно грюкнути дверима на прощання: у Конте непрості відносини з керівництвом «Інтера», і майбутнє коуча буде вирішуватися після завершення сезону.

Що стосується кадрової ситуації, то обидві команди підходять до фіналу практично в оптимальних складах. У «Севільї» втрат взагалі немає, а у «Інтера» вони незначні. Відновився і вийшов на кілька хвилин в матчі з «Шахтарем» навіть Стефано Сенсі, який блискуче почав нинішній сезон, однак починаючи з листопада в лазареті провів більше часу, ніж на футбольному полі. Травмований Матіас Весіно, але до його відсутності «Інтер» вже встиг звикнути. Також під питанням участь в матчі Алексіса Санчеса. Зірковий чилієць отримав пошкодження стегна в кінцівці матчу з «Байєром», і поєдинок з «Шахтарем» пропускав.

Букмекери фаворитом матчу вважають «Інтер». Імовірність перемоги італійців в основний час - 2,21, «Севільї» - 3,56. На нічию коефіцієнт 3,52. Що стосується завоювання титулу, то на «Інтер» коефіцієнт 1,6, а на команду Лопетегі - 2,34.

21 серпня, п'ятниця

«Севілья» - «Інтер»
Кельн. Стадіон «Рейн Енергі». Початок - о 22:00
Пряма трансляція на Футбол 1
СЕВІЛЬЯ-ІНТЕР. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз Sport.ua - 0:1
  • 3,56
  • 3,5
  • 2,216
Сделать ставку
  • 3,55
  • 3,45
  • 2,15
Сделать ставку
  • 3,6
  • 3,5
  • 2,12
Сделать ставку
Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7

Лунін пропустив у матчі два голи

Коментарі