Фінал Ліги Європи. Досвід Севільї або атакуюча міць Інтера

Спецпроект Sport.ua і Parimatch на Лігу Європи

21-го серпня в Кельні відбудеться фінал Ліги Європи, в якому зійдуться іспанська «Севілья» та італійський «Інтер».

Аналітики Parimatch віддають перевагу «Інтеру». На перемогу в Лізі Європи італійської команди пропонується коефіцієнт 1,63. Черговий тріумф «Севільї» котирується, як 2,37. На основний час даються такі котирування: 3,70 - 3,90 - 1,90. Тотал голів «менше» 2,5 оцінюється в 1,81. Тотал голів «більше» 2,5 оцінюється в 2,07.

Матч напевно буде дуже цікавим. Суперники не будуть поступатися один одному і цілком ймовірно, що можуть бути додатковий час і серія пенальті. У цьому фіналі зустрінуться зірковий «Інтер» і фартова «Севілья». Хто виграє трофей, побачимо в найближчу п'ятницю!

Ставка дня: Забити Севільї завжди нелегко, але і зупинити Ромелу Лукаку і Лаутаро Мартінеса теж дуже складно. Ставимо, що заб'є Лукаку або Лаутаро.

Це буде перше в історії протистояння «нерадзуррі» і андалузців. Обслуговувати поєдинок буде бригада арбітрів з Нідерландів на чолі з Данні Маккелі.

«Севілья», яка до цього не блищала на міжнародній арені, в ХХI столітті почала запалювати в єврокубках. Зокрема, севільці завоювали п'ять трофеїв Кубка УЄФА / Ліги Європи (2006, 2007, 2014, 2015, 2016) і виграли один титул Суперкубка УЄФА (2006). У фіналах севільці перемагали англійські «Мідлсбро» і «Ліверпуль», іспанський «Еспаньол», португальську «Бенфіку», а також український «Дніпро». У переможному матчі за Суперкубок УЄФА «Севільєю» була переможена «Барселона». Також в поєдинках за Суперкубок андалузці поступилися раз «Барселоні» і двічі були повалені «Реалом». Крім того, в 2007-му році «Мілан» виграв у «Севільї» з рахунком 3:1. Тому можна сказати, що у фінальних матчах з міланськими командами статистика не на боці «Севільї».

«Інтер» є більш титулованим клубом, ніж «Севілья». Міланська команда має в своєму активі три трофея Кубка європейських чемпіонів / Ліги чемпіонів (1964, 1965, 2010) і три титули Кубка УЄФА (1991, 1994, 1998). «Інтернаціонале» до 2020-го року всі фінали Кубка УЄФА зіграв у 90-х. Тоді «нерадзуррі» вигравали дуелі у італійських «Роми» і «Лаціо», а також у австрійського «Казино Зальцбург». Битву «Шальке 04» міланці програли. Також «нерадзуррі» поступилися титули КЄЧ у фінальних битвах з «Селтіком» і «Аяксом». У матчі за Суперкубок УЄФА-2010 «Інтер» поступився мадридському «Атлетіко» (тут можна звернути увагу на той факт, що попередній матч за єврокубок італійський гранд програв іспанській команді). У фіналах КЄЧ / Ліги чемпіонів міланська команда була сильніша за «Реал» (іспанський клуб!), «Бенфіку» і «Баварію».

«Севілья» перемогла в 5 з 5 фіналів Ліги Європи, але програли 4 з 5 матчів за Суперкубок УЄФА. «Інтер» програв два фінали Кубка європейських чемпіонів, один фінал Кубка УЄФА і один матч за Суперкубок УЄФА. Але «нерадзуррі» виграли три Ліги чемпіонів і три Кубка УЄФА!

Цікаво, що ні ентренадоре «Севільї» Хулен Лопетегі, ні алленаторе «Інтера» Антоніо Конте євротрофей в якості тренерів ще не вигравали. Тому для будь-якого з них це буде важливий трофей. Хоча додамо, що Конте в якості гравця «Ювентуса» завоював в 90-х трофеї Ліги чемпіонів, Кубка УЄФА і Суперкубка УЄФА. Цікаво, що Конте дуже хотів з «Челсі» виграти єврокубок, але у нього не вийшло це зробити. Зате його наступник Мауріціо Сарри в перший же сезон з лондонцями завоював в 2019-му році трофей Ліги Європи, до якого вже з «Інтером» наблизився і Конте. Якщо «нерадзуррі» вдасться виграти трофей, то, можна сказати, що вже четвертий рік поспіль ЛЕ виграє команда тренера, який причетний до італійського футболу. Раніше з МЮ в 2017-му виграв титул Жозе Моурінью, який очолював «Інтер». Потім в 2018-му році переміг «Атлетіко» Дієго Сімеоне, який виступав за міланську команду. А в 2019-му році, як ми і говорили, тріумфував італійський фахівець Мауріціо Саррі. Хто виграє цю Лігу Європи, дізнаємося!

У цьому сезоні Ліги Європи «Севілья» легко виграла групу А, де були кіпрський «АПОЕЛ», азербайджанський «Карабах» і люксембурзький «Дюделанж». Потім в плей-оф іспанська команда переграла румунський «Клуж», італійську «Рому», а також англійські «Вулверхемптон» і «Манчестер Юнайтед».

У цьому сезоні Ліги чемпіонів «Інтер» в групі з каталонською «Барселоною», дортмундською «Боруссією» і празькою «Славією» посів третє місце, яке виводить команду в ЛЄ. У плей-оф Ліги Європи «Інтернаціонале» переграв болгарський «Лудогорец», іспанський «Хетафе», німецький «Байєр» і український «Шахтар».

Серйозних кадрових проблем немає у обох команд. За «Інтер» як і раніше не зможе зіграти Матіас Весіно, у якого травма коліна. Також під питанням участь у поєдинку Алексіса Санчеса, який не грав з «Шахтарем», відновлюючись від пошкодження стегна. У «Севільї» всі в строю і готові до битви.

Орієнтовні склади:

«Севілья»: Буну - Кунде, Дієго Карлос, Регілон, Хесус Навас - Фернандо, Джордан, Банега - Сусо, Ен-Несірі, Окампос.

«Інтер»: Ханданович - Де Врей, Бастони, Годін - Брозовіч, Барелла, Гальярдіні, Д'Амброзіо, Янг - Лукаку, Мартінес.

21 серпня, п`ятниця

«Севілья» - «Інтер»

Кельн. «Рейн Енергі Штадіон». 22:00

ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»

Прогноз Sport.ua - 2:2

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 20:45 1

Команда готується святкувати

Коментарі