Прогноз і анонс на бій Ділліан Вайт - Олександр Повєткін

Повєткін буде рубатися з Вайтом до кінця. Це його останній шанс

В рамках спецпроекту Sport.ua і Parimatch прогноз на бій Ділліан Уайт - Олександр Повєткін дають оглядач з боксу Лев Кравців і український боксер, амбасадор Parimatch Федір Черкашин.

Бій Олександра Повєткіна проти Ділліана Вайта - перша по-справжньому велика подія після карантину. Двоє супертяжів, які всю кар'єру знаходяться близько топового рівня. На кону - тимчасовий пояс чемпіона і можливість зустрітися з Тайсоном Ф'юрі або Деонтеєм Вайлдером.

Хто має більше шансів?

Ділліан Вайт, звичайно, має більше шансів на перемогу. Почнемо з того, що підняти поставлену суму на Повєткіна в разі його перемоги можна більш, ніж в 3.5 рази. У випадку з британцем це всього в 1.4 рази. І на такі котирування букмекерів є причини.

Боксер з Великобританії є молодшим - йому всього 32 роки. У той час, як Повєткіну вже 40. Найкращі роки Вайта якраз настали. Він не програє вже п'ять років - останній раз пішов переможеним ще в 2015-му, коли влаштував серйозну рубку проти Ентоні Джошуа, але в сьомому раунді чемпіон дотиснув претендента.

Після цього послужний список Ділліана виглядає більш ніж впевнено. Перемоги над: Девідом Алленом, двічі Дереком Чісорою, Робертом Хеленіусом, Лукасом Брауном, Маріушем Вахом, Оскаром Рівасом і Джозефом Паркером. Безумовно, потужний список. Не кажучи вже про те, що Вайт повинен був побитися з Деонтеєм Вайлдером трохи більше року тому. Британець чекає свого титульного шансу вже більше року і практично дістався до довгоочікуваного поєдинку.

Олександр Повєткін уже пройшов пік своєї форми і зараз виїжджає лише на старій майстерності і відмінній фізичній підготовці. Останнім часом росіянин виглядає в рази краще, ніж під час бою з тим же Володимиром Кличком. Проте, скидати його з рахунків буде величезною помилкою. Олімпійський чемпіон навичок не втрачає, а усвідомлюючи, що скоро кінець кар'єри, в кожному бою Повєткін викладається, як в останньому.

За останні два роки росіянин бився до кінця навіть у боях, в яких шансів було не так багато, як із Джошуа. Той же Ентоні мучився кілька стартових раундів, коли його штормило зліва направо після влучань вікового суперника. Правда, підсумок такий же, як і в поєдинку Ентоні проти Ділліана Вайта - дострокова перемога чемпіона в сьомому раунді.

Перед цим Повєткін бив Девіда Прайса. Так, той давно вийшов у тираж, але від цього не став меншим за габаритами та іншими компонентами. Британця вистачило на п'ять раундів, а потім трапився нокаут від Олександра. Х'юї Ф'юрі, з яким зустрівся Повєткін відразу після Джошуа, розглядався, як передмова перед можливим поєдинком з Тайсоном Ф'юрі. Сам росіянин виявляв бажання битися проти гігантського британця. Х'юї був переможений впевнено за очками, але зустріч із Тайсоном так і не відбулася - у того були інші плани.

Майк Хантер - останній на поточний момент суперник Повєткіна - обіцяв розібратися з ветераном. Говорив про те, що це буде для нього поштовх у новому дивізіоні і саме такого поєдинку він чекав. Не можна звинуватити американця в тому, що він не намагався - бій вийшов чудовим. Тільки ось ні на яке домінування молодого і перспективного це схоже не було. Олександр діставав суперника, обидва час від часу були на межі нокдауну, а судді в результаті побачили нічию розділеним рішенням суддів.

За великим рахунком, бій проти Вайта - фінальний акорд кар'єри Повєткіна. Перемога дасть шанс поборотися за чемпіонство. Поразка точно залишить росіянина не при справах і чемпіонських перспективах. Далі або бути серйозним суперником для молоді, або завершувати кар'єру.

Прогноз амбасадора Parimatch Федора Черкашина на поєдинок Ділліан Уайт - Олександр Повєткін:

«Нас чекає видовищний бій. І Ділліан Уайт, і Олександр Повєткін боксують першим номером. Останні два поєдинки Уайта виглядав вкрай непереконливо і в поєдинку з Рівасом навіть побував в нокдауні. У свою чергу, одна з проблем Повєткіна - вік. Правий боковий вже не виходить ховати від суперників так, як виходило раніше.

Але не забуваємо, що це суперважка вага і один удар може вирішити результат бою. Думаю, молодість візьме своє і Ділліан Уайт піде з рингу переможцем.

А де вони будуть битися? Адже карантин

Едді Хірн пішов шляхом свого колеги з США - Дейни Вайта. Той орендував острів у Саудівській Аравії для поєдинків своїх бійців. Хірн - організовує поєдинки прямо у дворі офісу своєї промоутерської компанії Matchroom Promotions.

Компанія вже випробувала арену, провівши кілька турнірів. Тепер на черзі потужний виступ від двох рубак-супертяжів. Едді трохи побоюється за погоду, кажучи, що не бажає, щоб такий бій перетворився на розборки в калюжі, але ще є час все передбачити і змінити майданчик так, щоб 22 серпня цій війні не завадило нічого.

Так хто все ж переможе?

У хорошій формі Вайт, звичайно, повинен перемагати. Не тому що він кращий, як боксер, а тому, що він потрапляє на Повєткіна в ідеальний для себе час. Росіянин все ще може. Він викладається в кожному поєдинку, б'ється до останнього і не здається. Навіть у стартових раундах тієї ж зустрічі проти Хантера здавалося, що ось він - кінець Олександра. Але той не просто дожив, але і переломив хід зустрічі.

Ділліан же в останньому бою виглядав, м'яко кажучи, так собі. Вах особливого опору навіть такому Вайту не створив, але дивитися на британця було неприємно. Великий живіт, явно не спортивна форма, важкість у ногах і швидкості ударів. Так, Ділліан ніколи не був блискавичним на ногах, але в останньому поєдинку це було вкрай погано.

Звичайно ж, розраховувати, що Вайт буде таким же і проти Повєткіна, не варто. Ділліан чудово розуміє і можливості в разі перемоги, і небезпеку, що виходить від суперника. Олександр піде рубатися, буде викладатися і вкладатися в удари, щоб не затягувати поєдинок надовго. Тут розгойдуватися і стояти на місці не вийде. Тож, і підготовка у Ділліана відповідна.

До речі, про підготовку. Вайту довелося поміняти тренера і тренувався він поза Великобританією з тренером, який працював в основному з любителями. Повєткін не був задоволений кількістю спаринг-партнерів. Ігор Шевадзуцький і Влад Сіренко - українці, які допомагали готуватися Олександру до британця. Було ще кілька бійців і все. Промоутер сказав, що через карантин це - найкращі варіанти. Більше запросити просто не було можливості.

Але якщо дивитися на обох боксерів, то вони вичавлюють максимум із наданих їм повноважень у тренувальних таборах. Так, без обмежень не обійшлося, але вони діють в обидва боки. Тобто, бійці повинні підійти у приблизно схожій готовності, і це чудово.

Тут вже точно буде рубка, важкі удари з обох боків і, ймовірно, падіння. Хто отримає свій шанс - вічний претендент Вайт або Повєткін, який бореться за останній шанс, дізнаємося вже 22 серпня.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 17 травня 2024, 09:20 9

Сербський тенісист відповів на запитання, що цікавить уболівальників

Коментарі