КАШТРУ: «Беру на себе відповідальність за поразку. Але ми пройшли далеко»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про фіаско в півфіналі ЛЄ від «Інтера»

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру на післяматчевій прес-конференції розповів про поразку в півфіналі Ліги Європи від «Інтера» (0:5):

- Луїш, чому «Шахтар» відмовився від своєї гри і набагато більше був в обороні, ніж в атаці?

- Так, ви маєте рацію, нам не вдавалося показувати атакуючу гру через складний пресинг «Інтера». Суперник повністю закривав наш початок атаки, обрізав все лінії передач на півзахисників, довгий пас також виходив з величезною складністю. Було дуже важко зв'язати гру, перехід від воріт за центр поля на половину супротивника. У першому таймі був напівмоменти у Маркоса Антоніо, а також другий у Мораеса - на жаль, обидва не були реалізовані. А «Інтер» до перерви реалізував один із двох своїх моментів. І було дуже складно пройти першу лінію пресингу, організованого у нашій лінії оборони.

У другому таймі у нас була відмінна можливість зрівняти рахунок, можна було забивати. На жаль, потім «Інтер» оформив другий м'яч, і наша команда ментально, психологічно вже не змогла добре на це зреагувати. Як підсумок, рахунок ставав все об'ємніше. Негативний день для нас. Ми пройшли досить хороший шлях в Лізі Європи, але ця поразка, звичайно, запам'ятається. Залишається привітати переможця - «Інтер», який провів чудову гру, і дивитися далі - вперед.

- Другий гол вирішив дуже багато, і пропущений він був після стандарту. Якщо ви вже дивилися відео або можете і так згадати епізод: що неправильно робили ваші підопічні при кутовому?

- Це сталося, тому що ми не змогли закрити дальню стійку. Звичайно, ми завжди вивчаємо суперника до матчу, намагаємося знайти всі сильні і слабкі сторони, розбираємо і атаку, і оборону. Знали, що у «Інтера» при подачі кутових гравець часто забігає на дальню, а там - одна з найнебезпечніших зон при стандартних положеннях. Ми не змогли це проконтролювати. Як ви правильно підмітили, даний момент дійсно став вирішальним. Після нього ми вже практично не змогли знову включитися в гру. Якщо до другого голу матч був ще більш-менш збалансованим між двома командами, то після - ми повинні визнати, що «Інтер» пішов вперед і взяв свою перевагу в цьому поєдинку.

Також скористаюся моментом і скажу, що в цей півфінал ми дійшли не просто так - ми змогли сюди дійти. Звичайно, я беру всю відповідальність за поразку «Шахтаря» на себе. Але не варто забувати шлях, який ми пройшли в сезоні. Поразка ні в якому разі не повинна змусити нас забути всі ті матчі. І ми прекрасно знаємо, що в багатьох єврокубкових поєдинках ми були дуже компетентні, показували відмінну гру і результати. Зараз нам потрібно проаналізувати, як і завжди, зрозуміти, якими були наші помилки, виправити їх і дивитися вперед.

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 00:08 0

Тьяго Алькантара може стати одноклубником Довбика та Циганкова

Коментарі