Олег ФЕДОРЧУК: «Шахтар має перевагу перед Інтером»

Поєдинок між донецьким та італійським клубами стане достроковим фіналом, вважає фахівець

Відомий український тренер Олег Федорчук поділився очікуваннями від матчів півфіналу Ліги Європи.

«Причина прекрасної форми «Шахтаря» - прогулянковий режим, який ця команда мала в чемпіонаті України. За 5-6 турів до закінчення чемпіонату Луїш Каштру зайнявся ротацією складу, відправляючи у відпустку великі групи футболістів. Це дозволило досягти кількох цілей: зняти психологічну і фізичну втому від сезону, спланувати підготовку гравців до вирішальних матчів у Лізі Європи. Тому «Шахтар» провів два дуже якісних матчі. Вочевидь, донеччани мають перевагу в фізичному і психологічному плані перед «Інтером».

Гравці «основи» прекрасно зіграні між собою, витримують весь темп матчу і дуже швидко атакують. Ніхто не випадає з гри. Зрозуміло, що за таких обставин у «Базеля» не було ніяких шансів вийти до півфіналу.

Інша справа - «Інтер». Італійські тренери - великі майстри тактичних сюрпризів, і я не здивуюся, якщо ми побачимо один з них у виконанні Конте. Плюс, мені здається, що з «Шахтарем» міланці не гратимуть в атакувальній манері, як це вони робили в матчі з «Баєром». Матч «Інтер» - «Шахтар» буде достроковим фіналом. Інша пара не вражає. «Севілья», вочевидь, втомлена за цей сезон, дуже важко грала проти «Вулверхемптона». «Манчестер Юнайтед» вихолостив всі емоції в чемпіонаті країни. А «Інтер» бачиться мені дуже мотивованим суперником. Особливо у світлі критики з боку Антоніо Конте керівництва клубу. Тепер йому треба виграти трофей, щоб закрити рота своїм недоброзичливцям.

Міланці будуть тиснути на найслабше місце «Шахтаря» - центр захисту. І, відверто кажучи, стає страшно за пару Бондар - Кривцов. Навіть посилення в особі Степаненка, який в останньому матчі виконував функції номінального третього центрального захисника, може не допомогти впоратися з парою форвардів Лукаку - Мартінес.

Однак і «Шахтар» своєю чудовою формою може забезпечити неприємності для суперника. На нас чекає захоплююча гра, можливо, найкраща протягом усього турніру в Німеччині», - вважає Федорчук.

Михайло Шаповалов Джерело: Газета по-українськи
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 03:50 31

Sport.ua разом із GGBET анонсує головний поєдинок суперважкої вагової категорії в боксі за 25 років

Коментарі