Ігор СУРКІС: «Бюджет Динамо - 30-35 мільйонів. З них дотації - 15-20 млн»

Президент клубу вважає, що заробляти в Україні складно

Президент «Динамо» Київ Ігор Суркіс розповів, що на квитках, атрибутиці і телевізійних правах клуб майже не заробляє і бюджет залишається дотаційним.

«Ми отримуємо гроші тільки від телебачення - це близько мільйона доларів, ще якісь спонсорські гроші. Плюс отримуємо дохід в залежності від того, граємо ми в Лізі Європи або в Лізі чемпіонів. Якби ми грали сьогодні в Лізі чемпіонів, то дотаційний бюджет міг би бути тільки на трансфери, образно кажучи. А так у нас бюджет сьогодні $ 30-35 млн, де дотаційних грошей близько $ 15-20 млн. Їх доводиться акціонерам додавати в футбольний клуб «Динамо» Київ».

«Чому? Тому що від квитків ми нічого не отримуємо. Від атрибутики, на жаль, ми нічого не отримуємо. Не працюють ті механізми заробляння грошей, які є на Заході».

«А якщо мені кажуть про те, що погано використовується бренд «Динамо» і на цьому можна заробляти, я вам скажу відверто: на будь-яку зарплату я готовий взяти людей на рік або на два для експерименту. Нехай прийдуть і покажуть, як це можна робити. Ось просто покажуть, а не базікають, що нібито магазини не відкривають. У нас величезний магазин, ми платимо оренду на Олімпійському стадіоні, самі розробляємо дизайн одягу на продаж. Але, зрозумійте, ось була футболка New Balance, вона дорога. Хороша ліцензійна футболка коштує близько 40-50 євро. Сьогодні це дорого для наших громадян», - сказав Суркіс.

Іван Зінченко Джерело: NV.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 10:15 41

Кияни права на осічку не мають і її, судячи з усього, не допустять

Коментарі