ЛУЧЕСКУ: «Зараз Шахтар складно обіграти. Інтеру буде непросто»

Румунський тренер очікує цікавого поєдинку в 1/2 фіналу Ліги Європи

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу прокоментував майбутню дуель своїх колишніх команд - «Шахтаря» та «Інтера» - в півфіналі Ліги Європи-2019/20.

Про матч в цілому: «Зараз «Шахтар» складно обіграти, вони вийшли на відмінну організацію гри. У їхньому складі дуже технічні футболісти, а тому «Інтеру» буде непросто. Забрати м'яч у «гірників» дуже складно, тому я очікую на дуже цікаву гру. «Шахтар» вміє і любить контролювати гру, а «Інтер» відрізняється прекрасною організацією. Ми створили в «Шахтарі» дуже важливу систему з українцями в обороні і бразильцями в атаці, щоб вони могли показувати свої найкращі технічні якості. Заслуга в цьому належить президенту клубу, адже він створив те, що тепер «змушує» різних тренерів адаптуватися до системи «Шахтаря», а не навпаки».

Про слабкі сторони «Шахтаря»: «На даний момент «Шахтар» найсильніша команда України. «Інтеру», ймовірно, доведеться пожертвувати гравцями атаки. Важливо зберігати організацію гри, про що просить Конте. Це може мати вирішальне значення, як і управління темпом матчу».

Про найнебезпечнішого гравця «Шахтаря»: «Це Алан Патрік. За останній час він значно виріс. З роками він поліпшив свою гру і зумів краще інтегруватися в систему «Шахтаря», а тому сьогодні є ключовою фігурою в півзахисті. Також виняткова особистість Марлоса, як і бомбардира Жуніора Мораеса. Не варто забувати і про Коваленка».

Про гру воротаря: «Пятов - дуже досвідчений гравець. Він пропустив багато важливих м'ячів, але я не можу сказати, що він - слабка ланка в цій команді. В останні роки він був важливим футболістом, він буде керувати діями оборони».

Нагадаємо, Мірча Луческу в якості тренера попрацював і з «Інтером» (в сезоні-1998/99), і з «Шахтарем» (з 2004 по 2016 роки).

Олексій Сливченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 22:25 4

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Коментарі