Палермо. Ястремська з матчболів програла матч 1/4 фіналу

Українка була близька до перемоги, але далі йде Каміла Джорджі

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№25 WTA) завершила виступи на турнірі міжнародної серії в Палермо.

У матчі 1/4 фіналу українка, посіяна на змаганнях під сьомим номером, програла в трьох сетах Камілі Джорджі з Італії (№89 WTA).

Палермо. 1/4 фіналу
Даяна Ястремська (Україна) - Каміла Джорджі (Італія) - 6:4, 6:7(5), 3:6

Матч почався для Даяни з двох виграних геймів, але Каміла дуже швидко відновила статус-кво. Українка впевненіше почувала себе на подачі, що дозволяло їй заробляти більше легких очок. У Джорджі з цим були певні проблеми і вже в сьомому геймі вона знову не змогла захистити свою подачу, вдруге віддавши перевагу Ястремській.

Доля сету вирішувалася в десятому геймі. Італійка мала два шанси зробити рахунок рівним, але українка з п'ятого сетбола закрила партію.

У другому сеті гра стала практично рівною, хоча у важливі моменти Ястремська відчувала себе трохи впевненіше, кілька разів відбившись від брейкпойнтів суперниці. Ключовим знову повинен був стати брейк в сьомому геймі, але на цей раз Камілі вдалося зрівнятися на п'яти, та ще й відігравши при цьому два матчболи. Після цього моменту у італійки відкрилося друге дихання і вона виглядала набагато енергійнішою і свіжішою від Даяни.

Ястремська перевела гру на тай-брейк, який досить впевнено виграла Джорджі. У третьому сеті українці вистачило сил на шість геймів. Не реалізувавши два брейкпойнта, вона віддала всі інші гейми, хоча не можна сказати, що вона вже змирилася.

Відзначимо, що матч тривав близько трьох годин. Це третій за тривалістю матч в кар'єрі 20-річної українки (перемоги над Лепченко і Гарсією). Для обох тенісисток, які сповідують гостроатакувальний стиль гри, це велика рідкість, хоча італійка вже перемагала в очному матчі зі схожим сценарієм в Страсбурзі-2017 (6:7(1), 6:2, 7:5).

Далі пройшла та, яка сьогодні була більш готовою фізично, та і бажання виграти турнір в Італії, напевно, у Каміли дуже велике.

У наступному раунді Джорджі зіграє проти Фіони Ферро з Франції (№53 WTA).

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 03 червня 2024, 07:30 2

Деонтей зазнав 4 поразки в 5 останніх боях

Коментарі