ФРАНКОВ: «Що змусило Скрипника кинути клуб, що потрапив у ЛЄ? Купа бабла?»

Журналіст пояснив сенсаційний перехід тренера із «Зорі» у «Дніпро-1»

Футбольний журналіст Артем Франков прокоментував сенсаційний перехід Віктора Скрипника із «Зорі» у «Дніпро-1»:

«Отже, чутки підтверджуються. Олександр Бабич прийняв «Зорю», очікується представлення Віктора Скрипника на посаді головного тренера «Дніпра-1».

Логічне запитання: що ж змусило одного з кращих тренерів України кинути клуб, який він тільки що безпосередньо вивів в групу Ліги Європи і піти в клуб... ну, скажімо м'яко, без єврокубків зовсім? Купа бабла? Та нема її в Дніпрі. Розвал «Зорі»? Ну, на найближчий час там гроші точно є, благо Михайличенко і Чеберко продали за гроші, а не відпустили за красиві очі.

Відповідь і проста, і неприємна. Я б сформулював її так: самолюбство і професіоналізм. Справа в тому що трансферна політика «Зорі» цілком за рішенням господаря передана в руки найбільшого агента України Вадима Шаблія і його фірми, якщо не помиляюся, Prostar, і думка тренера там суто другорядна. Це повністю влаштовує Бабича, який обертається на орбіті Шаблія, працював і готовий працювати за такими ось правилами. Скрипник - не готовий, його в Німеччині якось інакше вчили.

Звертаю вашу увагу: я нікого не засуджую і не критикую, співпраця за такою схемою має чимало привабливих сторін, в тому числі з точки зору мінімізації бюджету. Так що агент-політика в наших умовах (та й не тільки в наших) має повне право на існування. Особливо при досить професійній і чесній роботі агента.

Локальна перевірка сказаного: Полегенько з «Маріуполя» на позиції правого бека «Зорі», яку звільнив динамівець Тимчик. Подивимося, а?

Що стосується Скрипника в «Дніпрі-1», то, безумовно, він буде шкодувати про розставання з деякими гравцями. Для ряду футболістів Скрипник на лавці і справді був найпривабливішою рисою луганського клубу, вони вірили йому, перш за все йому і тільки йому. Але зараз йому є адекватна, практична заміна у вигляді шести гарантованих матчів з європейськими клубами, які дають хлопцям шанс заявити про себе і заробити не контракт, так контрактик. А ось потім будемо подивитися... Тобто, прогноз такий, що зараз особливо рясною движуха не буде, до того ж для неї елементарно немає часу, а ось взимку - побачимо».

Микола Степанюк Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 23:58 24

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Коментарі