Aubameyang-style. Арсенал обіграв Челсі в фіналі Кубка Англії

«Каноніри» здобули вольову перемогу і в 14-й раз завоювали національний кубок

Команди почали «з місця в кар'єр», і вже на 3-й хвилині був близький до успіху Обамеянг, який після навісу з лівого флангу головою пробив поруч зі штангою. Номінальні гості з відповіддю баритися не стали, і Мартінесу довелося демонструвати реакцію після удару Маунта. А третій гольовий момент в матчі завершився неприємностями для «Арсеналу». В обороні «каноніри» зіграли розконцентровано, в результаті чого Пулішич з близької відстані відправив м'яч у ворота.

Пропущений гол додав впевненості підопічним Френка Лемпарда, які володіли територіальною перевагою. Ще раз на ударній позиції опинився Пулішич, але в тому епізоді Мартінес не дав себе переграти. Підопічні Мікеля Артети помітно нервували, грішили неточними передачами і ніяк не могли встановити контроль над м'ячем.

В середині тайму арбітр дав можливість футболістам перевести подих у кромки поля, і ця пауза перевернула хід подій. Більш того, після неї «Челсі» весь ігровий час, що залишився, переслідували невдачі. Незабаром після відновлення зустрічі Аспілікуета у власному штрафному «впустив» Обамеянга, і сам потерпілий холоднокровно реалізував пенальті. Сам Аспілікуета вже до перерви був змушений покинути поле після отриманого ушкодження. Така ж доля спіткала і автора гола в ворота «Арсеналу» Пулішича на початку другої половини зустрічі. На 67-й хвилині контратака «канонірів» завершилася голом Обамеянга, який в куті штрафного обіграв опонента і відправив м'яч у ворота. Далі арбітр показав другу в матчі жовту картку Ковачичу, залишивши «синіх» в меншості. А вже в компенсований час «зламався» Педро, якого на ношах винесли з поля.

Ось така «чорна смуга» трапилася у підопічних Лемпарда. А «каноніри» сповна скористалися ситуацією, що склалася. Після вилучення Ковачіиа вони і зовсім довгий час не дозволяли суперникам наблизитися до свого штрафного. Фінальний штурм «синіх» успіхом не увінчався, і перемога дісталася «Арсеналу».

«Каноніри» завоювали 14-й Кубок Англії і лідирують в Англії за цим показником. Також сьогоднішня перемога дозволила «Арсеналу» потрапити в груповий турнір наступного розіграшу Ліги Європи. А для Мікеля Артети виграний Кубок став першим трофеєм, здобутим в ролі головного тренера.

Кубок Англії. Фінал.

«Арсенал» - «Челсі» - 2:1

П'єр-Емерік Обамеянг (28, з пенальті; 67) - Крістіан Пулішич (5)

Даніель Себальос (75) - Матео Ковачич (14), Сесар Аспілікуета (26), Мейсон Маунт (45+4), Антоніо Рюдігер (75), Росс Барклі (89)

Матео Ковачич (73, дві жовті картки)

«Арсенал»: Даміан Мартінес, Кіран Тірні (Сеад Колашинаць, 90+13), Давид Луїс (Сократіс Папастатопулос, 88), Роб Холдинг, Ектор Бельєрін, Ейнслі Мейтленд-Найлс, Граніт Джака, Даніель Себальос, Александр Ляказетт (Едвард Нкетіа, 82), П'єр-Емерік Обамеянг, Ніколя Пепе

«Челсі»: Вілфредо Кабальєро, Сесар Аспілікуета (Андреас Крістенсен, 35), Маркос Алонсо, Рис Джеймс, Антоніо Рюдігер (Росс Барклі, 78), Курт Зума, Мейсон Маунт (Каллум Хадсон-Одоі, 78), Матео Ковачич, Жоржиньо, Крістіан Пулішич (Педро Родрігес, 49), Олів'є Жиру (Теммі Абрахам, 78)

Арбітр: Ентоні Тейлор

Стадіон «Уемблі» (Лондон, Англія)

АРСЕНАЛ - ЧЕЛСІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 16:27 0

Артем реалізував пенальті

Коментарі