Краще тільки сер Алекс! Мірча Луческу взяв 32 трофея, більше Лобановського

За 12 років роботи у «Шахтарі» румунський фахівець виграв 22 титули

За свою тренерську кар'єру румунський фахівець Мірча Луческу, новий керманич київського «Динамо», завоював 32 трофея. З них 22 титули були виграні за 12 років роботи в донецькому «Шахтарі» (1 кубок УЄФА, 8 чемпіонатів України, 6 національних кубків і 7 Суперкубка країни).

Президент столичного клубу Ігор Суркіс на прес-конференції згадав про досягнення Луческу, критикуючи ультрас клубу: «Чоловік завоював 32 трофея, ще не встиг приступити до роботи, а його вже ображають. Це цивілізована поведінка? Нам потрібно вчитися культурі спілкування з людьми».

Виграти черговий трофей Мірча зможе вже 25 серпня у Києві, коли в матчі за Суперкубок України 2020 зустрінуться «Динамо» і «Шахтар».

За кількістю титулів Луческу займає друге місце в світі після сера Алекса Фергюсона, багаторічного наставника англійського «Манчестер Юнайтед», у якого 48 трофеїв.

Третє місце в списку найтитулованіших тренерів поділяють легендарний наставник «Динамо» Валерій Лобановський і головний тренер «Манчестер Сіті» Пеп Гвардіола (по 29 трофеїв), який швидко штампує титули в останні роки (так, за минулий сезон 2019/20 додав у свій актив Суперкубок Англії та Кубок англійської ліги).

При підрахунку враховувалися лише офіційні змагання світового, європейського та національного рівня сучасної футбольної ери.

🏆 Найтитулованіші тренери в світі

🏆 32 трофея Мірчі Луческу

🏆 29 трофеїв Валерія Лобановського

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 травня 2024, 19:24 31

Спеціаліст не працює з львів'янами зі середини травня

Коментарі