ДЕНИСОВ: «Як Луческу тепер буде дивитися в очі вболівальникам Шахтаря?»

Футбольний журналіст прокоментував призначення тренера «Динамо»

Футбольний журналіст Олександр Денисов в ефірі телеканалу «Україна 24» прокоментував призначення головним тренером «Динамо» румунського фахівця Мірчі Луческу, який раніше очолював донецький «Шахтар»:

«Була певна ситуація, яку точно знають тільки президент «Шахтаря» Рінат Ахметов, ну і сам Мірча Луческу. Крім того, Рінат Ахметов - людина бізнесу, він дуже любить клуб. Емоційна ситуація на особистому рівні не привела б його до розставання з успішним тренером, який працює на перспективу, правильно робить ротацію молодих талантів та виграє титули. При такому букеті розставання було б неможливим з боку Ахметова.

Але в останні кілька років Луческу перестав вигравати титули, які є головним мірилом, маркером будь-якого тренера в «Шахтарі». Відповідно, було втрачено довіру з точки зору перспективи. Футболісти, які заходили в клуб, опинялися на лаві запасних. Не росли, не мали шанси ні показати себе, ні бути проданими в майбутньому в інші клуби. Не працювала бізнес-система і спортивна складова, виграш титулів.

Я думаю, Ахметов розбирається в тонкощах футболу так, як розбирається далеко не кожен функціонер, тренер і експерт. Той же Ісмаїлі - це був особистий проект президента «Шахтаря», він його знайшов. На сьогоднішній день це - один із найбільш топових лівих захисників Європи і світу. Мірча Луческу в ньому не бачив майбутнього, як і у Бернарда, з яким у нього були конфлікти. Алан Патрік зараз - важливий гравець «Шахтаря». Ці футболісти при Мірчі не грали. Коли прийшов Фонсека - вони стали основними гравцями команди, яка вже виграла 4-те чемпіонство поспіль.

Чому керівництво «Динамо» запросило Луческу, якому 75 років? Весь хайп цієї історії в тому, що тренер з 12-річною історією роботи в «Шахтарі» прийняв рішення очолити «Динамо» Київ. Я б порівняв це з тим, що багаторічний тренер «Манчестер Юнайтед» Алекс Фергюсон сьогодні б очолив «Манчестер Сіті». Є речі в житті, які ніколи не спробувати. Мені здається, Містер тут якусь рису перейшов. І це не було зрозуміло як вболівальниками «Шахтаря», так і опонентами - вболівальниками «Динамо».

Хайп великий, але в «Динамо» прийшов не той яскравий, вогненний тренер, який зможе працювати на перспективу. Ми багато разів чули, що в Києві багато молодих гравців, це робота на перспективу, а Мірчі - 75 років. Вибачте, але яка перспектива? Ні в якому разі не принижую його тренерський талант. Але давайте бути реалістами. Це дивно. І я не розумію, як ця людина буде далі дивитися в очі вболівальникам «Шахтаря».

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 24 травня 2024, 18:03 2

Тайсон програв Олександру у мегафайті за абсолют

Коментарі