Колишній гравець Шахтаря розповів, чому Луческу не спілкувався з українцями

Не знаючи мови, багато не побалакаєш

Колишній футболіст «Шахтаря» і збірної України Андрій Воробей розповів про те, чому Мірча Луческу не спілкувався з українськими футболістами і чому «Динамо» може виграти від його приходу.

- У спілкуванні він більше наставник чи друг?
- Коли я був, з українськими футболістами Мірча Луческу практично не спілкувався. Він розмовляв з латиноамериканськими футболістами, знаючи їхню мову. Містер володіє іспанською, португальською, англійською, трохи французькою, але не українською чи російською. Переважно, він спілкувався з легіонерами англійською мовою. З нами - через перекладача, але там не особливо поговориш.

- УПЛ виграла від повернення Луческу?
- Важко сказати. Ніхто цього переходу не зрозумів. На нього зараз буде колосальний тиск. Мірча Луческу - хороший фахівець, але чемпіонат розпочинається зовсім скоро і за цей час він не зробить ту команду, яку хоче.

Згодом, якщо він залишиться, то для «Динамо» це буде плюс. Але працювати з повною довірою тренера і підтримкою уболівальників - це одне, а коли проти тебе преса і вболівальники, то працювати в такій обстановці буде важко.

Зрозуміло, що політика «Динамо», в останні роки, була невиправданою - не було результатів. Прийшов час щось кардинально міняти. У цьому плані, такий реабілітолог, як Луческу, зараз і потрібен «Динамо». Так, це буде болісно, ​​але, з часом, будуть зміни на краще. У «Шахтарі» до Луческу теж була «чехарда», змінювалися тренери - Невіо Скала, Бернд Шустер... А потім все налагодилося.

Раніше Воробей розповів, які гравці Динамо постраждають після приходу Луческу.

Володимир Клепач Джерело: 1927.kiev.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі