АНДРОНОВ: «Луческу цікавить не любов уболівальників, а доларові купюри»

Футбольний журналіст спрогнозував перспективи Мірчі Луческу в «Динамо»

Футбольний журналіст Олексій Андронов спрогнозував перспективи Мірчі Луческу, призначеного на пост головного тренера київського «Динамо»:

«Я думаю, що ніяка любов уболівальників Луческу не цікавить. Колись Роман Широков сказав про Курбана Бердиєва, що для нього є тільки одне божество - портрет президента США на доларовій купюрі. Це сюди дуже добре підходить. Луческу хоче працювати, хоче заробляти. Йому все одно, хто йому платить: Ахметов, Суркіс, «Зеніт» або федерація футболу Туреччини. Любов уболівальників він не завоює навіть, якщо буде успішним зі спортивної точки зору. Максимум, що він може завоювати - повагу.

Але його, повторюся, це не цікавить. У нього, мабуть, є якісь реваншистські настрої, тому що інакше незрозуміло, навіщо він пішов на такий крок. На це буде цікаво подивитися. Суперкубок України проти «Шахтаря» приймає зовсім інше прочитання, іншу інтригу, ажіотаж. Я думаю, що «Шахтарю» є сенс побоюватися. Навряд чи хтось знає «гірників» краще за Луческу, незважаючи на те, що в команді працює інший тренер. Принципи побудови гри залишилися ті ж, які впровадив Містер. Думаю, розриву в 23 очки вже не буде, як не буде і чотирьох поразок киян.

Я вважаю, що в ході переговорів обговорювалася не тільки заробітна плата. Керівництво клубу, напевно, почуло від Луческу якісь думки щодо окремих гравців, і те, що збирається з ними робити. Звичайно, «Динамо» не зможе вести себе на трансферному ринку так, як поводився «Шахтар». Очевидно, що не буде «килимових» закупівель в Бразилії, оскільки і час зараз інший, і грошей немає таких, та й сенсу особливого це не має.

Мабуть, варто очікувати, що «Динамо» почне грати в якийсь поставлений футбол. Тому що, якщо ми подивимося на останній сезон, то ніякої стабільності ми в ньому не виявимо. Так, були якісні матчі, як з «Шахтарем» в Кубку. Але були і провальні, про які нагадувати не варто. Думаю, Луческу зі своїм досвідом повинен стабілізувати ситуацію в команді. Чекаю з нетерпінням Суперкубка, постараюся приїхати, звичайно. Але, від того, що Мірча тепер очолює «Динамо», менше переживати за команду я не буду. Ігор Суркіс зробив ризикований крок, і за цей ризик його варто поважати».

Микола Степанов Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 07:47 6

Визнання отримав легендарний Пеле

Коментарі