Артем ФРАНКОВ: «Динамо не прогресує і не вчиться»

Київська команда може грати набагато краще, упевнений фахівець

Головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков поділився думкою про ситуацію в київському «Динамо». Після завершення сезону головний тренер «Динамо» Олексій Михайличенко був відправлений у відставку разом зі своїм штабом.

«Наскільки мені відомо, невизначеність з новим наставником «Динамо» досягла максимуму, ніхто толком не знає, хто очолить київський клуб. Зараз будуються припущення щодо нового наставника, але ніхто не задається питанням, хто увійде в його команду.

Вважаю, що матч із «Колосом», який закінчився поразкою з рахунком 0:2, зіграв свою роль в цій відставці і, якби не було такого страшного результату... Але справа навіть не в результаті, а в безнадії, яка відчувалася на полі. В реакції гравців на те, що відбувається, на те, що доля «Динамо» вже не залежить від нього, а перебуває в руках «Зорі».

Звичні дві заміни. А на лавці продовжують сидіти Соль, Каргбо, Дуелунд... Скільки мільйонів на лавці просиділи? По справжньому «Динамо» не переконало нікого, що хоче будь-що-будь домогтися результату в цьому матчі. І це шокувало найбільше.

Ми так і не побачили, за рахунок чого це «Динамо» має намір вирішувати якісь спортивні завдання. Не побачили надійної гри в жодній з ліній. Ми ж не говоримо, що в команді погані футболісти. Їх потрібно навчити. І, якщо у нас заграються в атаці фланги, то чому б не спробувати схему з трьома центральними захисниками? Але це деталі. Загальне те, що команда не прогресує і не вчиться.

Справедливості заради, визначаючи Михайличенку його провину, я хочу нагадати, в яких умовах він був призначений, і з якими вступними йому довелося працювати. Соль, обмін Караваєва на Богдана Михайличенка, прощання з бразильцями і т.п.

Проте, Михайличенко і його тренерський штаб попрощалися з «Динамо» на негативі. Зараз, коли все це спаде, будуть згадувати те, що було хороше. Наприклад, Кубок України. Або окремі успішні матчі, які показували, що команда може вирішувати серйозні завдання. Бракує лише чогось керівного і керуючого, щоб гравці були постійно функціонально готові, щоб не було загадкових епідемій травм, як у того ж Віктора Циганкова, який фактично тренується окремо від всієї команди.

Моя думка така, що, якщо з усіма цими людьми провести роботу, вони зможуть грати набагато краще, і не просто краще, а частіше, регулярніше і стабільніше.

Довго чекати з вибором нового тренера не можна. Попереду підготовка до нового сезону, кваліфікація Ліги чемпіонів. Хочеться висловити надію, що те, що сталося в «Динамо», піде на користь клубу, і уроки будуть вивчені», - зазначив Франков в ефірі свого каналу на YouTube.

Михайло Шаповалов Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 жовтня 2024, 04:39 0

Головні новини за 9 жовтня на Sport.ua