Маріуполь в гостях впевнено розібрався зі Львовом

«Львів» в чотирьох матчах сезону не забив жодного м'яча в ворота азовців

Як і очікувалося, на заключний матч чемпіонату в стартових складах обох суперників відбулися певні кадрові зміни. В складі «Львова» замість Пенькова, Браткова, Яковеллі, Недолі та Бопесу на поле вийшли Сарнавський, Шина, Рафаел Сабіно, Жонатан та 18-річний Комарець, для якого це був і дебют в УПЛ. Головний тренер «Маріуполя» Олександр Бабич, враховуючи наступний матч азовців у плей-оф, дав можливість відпочити багатьом гравцям. З тих футболістів, що були в стартовому складі у попередній грі з «Ворсклою» залишилося лише четверо - Федорчук, Корнієнко, Кулаков та Кащук. У підсумку дебютував в УПЛ Поспєлов, а Сагуткін, який у минулому сезоні виступав за київський «Арсенал», вперше вийшов на поле в складі азовського клубу.

Гра розпочалася під супровід львівського дощу, додавши активності обом суперникам. На мокрому полі дальні удари несли додаткову небезпеку для воротарів. І Поспєлов зіграв надійно, зловивши м'яч після удару Жонатана. У відповідь маріупольці виконали декілька кутових, але вдало на виходах діяв Сарнавський.

Команди швидко переходили від оборони до атаки і вже одну з атак підопічних Георгія Цецадзе завершував капітан «Львова» Борзенко, але пробив головою поруч з дальньою штангою. Натомість гравці «Маріуполя» своїм шансом відкрити рахунок скористалися. Після штрафного удару у виконанні Чурка не зумів вибити м'яч Рафаел Сабіно і Чех зльоту потужно пробив у дальній кут, забивши свій перший гол в УПЛ - у 19-й грі.

В заключний відрізок першого тайму львівська команда намагалася вирівняти становище. Після навісної передачі Татаркова головою пробивав Шина, але м'яч пролетів поруч з рамкою воріт. Не грали на збереження перемоги і гості, при першій нагоді проводячи швидкі контратаки. Один з таких випадів завершував дальнім ударом Топалов, але Сарнавський ліквідував загрозу.

Друга половина зустрічі розпочалася активними діями господарів поля, серед яких виділимо Татаркова. «Маріуполь» поступово вирівняв гру і вже Сарнавському доводилося часто вступати у гру, зокрема ногами вибивши м'яч на кутовий після передачі Тищенка. І все ж, підопічні Бабича згодом знову забили гол. Клименчук порушив правила проти Кащука і арбітр Дердо вказав на «позначку». І штатний пенальтист «Маріуполя» Чурко і далі в УПЛ продовжує пробивати 11-метрові удари без промаху, реалізувавши свій вже 6-й пенальті. А для «Маріуполя», до речі, це був 100-й (!) пенальті в чемпіонатах України (76-й гол).

Забитий гол додав ще більшої впевненості гостям, які продовжували шукати шляхи взяття воріт «Львова», але безуспішно. Обидва тренери робили тим часом заміни і один з джокерів господарів поля Феліпе міг «розмочити» ворота «Маріуполя», але Поспєлов у кидку парирував удар. Серед гравців, які виходили на заміну, виділимо у господарів нового дебютанта Прем'єр-ліги Вичіжаніна, а у гостей - Дудіка, який раніше в чемпіонатах захищав кольори «Волині», а за основу азовців в УПЛ вийшов вперше.

У підсумку «Маріуполь» в УПЛ не пропускає голів від «Львова» з 3 квітня 2019 року впродовж 460-ти (!) хвилин. При цьому завершився пропускний гостьовий серіал азовців в нинішньому чемпіонаті, який тривав 9 ігор - 20 голів. Для Олександра Бабича це був 160-й матч біля керма різних клубів УПЛ, у якому його підопічні відсвяткували 40-у перемогу. «Львів» же збільшив клубну антирекордну безвиграшну серію, яка розпочалася в чемпіонаті 29 лютого, до 13-ти матчів: шість нічиїх та сім поразок.

Українська Прем'єр-ліга. 32-й тур

«Львів» - «Маріуполь» - 0:2

Чех (32), Чурко (59, з пенальті)

Комарець (31), Сабіно (56) - Кулаков (39)

«Львів»: Сарнавський, Борзенко, Люлька (Братков, 75), Клименчук, Татарков, Комарець (Вічіжанін, 80), Жонатан (Феліпе, 61), Сабіно, Богунов (Нич, 75), Шина, Ренан (Яковеллі, 61)

«Маріуполь»: Поспєлов, Тищенко, Сагуткін (Муравський, 72), Яворський, Чех, Топалов (Байдал, 61), Федорчук (Петерман, 72), Чурко (Путря, 60), Корнієнко, Кащук, Кулаков (Дудик, 81)

Арбітр: Олександр Дердо

Стадіон: «Україна»

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦіЯ МАТЧУ

Юрій Назаркевич Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 22:40 5

Згадуємо та оцінюємо успіхи голеадорів, які 10 років тому вважалися дуже перспективними…

Коментарі